ΔΙΕΘΝΗ

Η «κατάρα των στρατηγών»: Κι άλλος υψηλόβαθμος του Ρωσικού στρατού σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η «κατάρα των στρατηγών»: Κι άλλος υψηλόβαθμος του Ρωσικού στρατού σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Νεκρός φέρεται ο Ρώσος υποστράτηγος Ρόμαν Κουτούζοφ, που σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης VDTRK. Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, είναι ο τέταρτος Ρώσος στρατηγός που σκοτώνεται στην Ουκρανία, από την έναρξη του πολέμου.

Η είδηση μεταδόθηκε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram από τον δημοσιογράφο Αλεξάντρ Σλάντκοφ, ενώ δεν έχει ακόμη υπάρξει σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ακόμη και σε καιρό ειρήνης, οι θάνατοι στις ένοπλες δυνάμεις είναι στη Ρωσία κρατικό απόρρητο.

Σύμφωνα με το Radio Svoboda, που επικαλείται ρωσικά κανάλια στο Telegram, ο Κουτούζοφ σκοτώθηκε στο χωριό Μικολάιβ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο σκοτώθηκε ενώ καθοδηγούσε τους υφισταμένους του σε επίθεση.
Όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές, ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός Ρώσων ανώτερων αξιωματικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία οφείλεται στο ότι η εκστρατεία των Ρώσων δεν εξελίσσεται καλά και οι ανώτεροι αξιωματικοί αναγκάζονται να πηγαίνουν πιο συχνά επί τόπου στο πεδίο της μάχης για να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ συνήθως παραμένουν στα μετόπισθεν.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει ποια μονάδα διοικούσε ο Κουτούζοφ. Στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είχε αναφερθεί ως εν ενεργεία διοικητής της 29ης Στρατιάς Όπλων το 2019 και ως διοικητής της 5ης Στρατιάς το 2017.

Οι ΗΠΑ μιλούν για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς Ρώσους στρατηγούς

Πριν τον Κουτούζοφ, οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τον συνταγματάρχη Βλαντίμιρ Ιβάνοφ από την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Επίσης, νεκροί είναι ο πλοίαρχος Αλεξάντρ Βιγκούλιαρ, διοικητής του λόχου της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών και ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντρ Ντοσιαγκάεβ, διοικητής του τάγματος εφόδου του 104ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενης Εφόδου Φρουρών.

Στις 10 Μαΐου, ο υποστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας αμυντικών πληροφοριών υποστήριξε ότι τουλάχιστον οκτώ Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Μόσχα δεν έχει επικαιροποιήσει τον επίσημο αριθμό των απωλειών της στην Ουκρανία από τις 25 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε πως 1.351 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top