Ακρίβεια: Κι όμως υπάρχει μείωση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες – Μόνο η σταθερή τηλεφωνία έμεινε απαράλλακτη

Ακρίβεια: Κι όμως υπάρχει μείωση τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες – Μόνο η σταθερή τηλεφωνία έμεινε απαράλλακτη

Τη μεγαλύτερη αύξηση τους τελευταίους πέντε μήνες σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και τα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, καταγράφουν τα υγρά καύσιμα.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τα υγρά καύσιμα αυξήθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες κατά 33.63 μονάδες. Σε φθίνουσα σειρά όσον αφορά τις αυξήσεις, ακολουθούν οι τιμές τουριστικών καταλυμάτων με 26.91 μονάδες, είδη ταξιδίου 26.02 και ηλεκτρικό ρεύμα 21.59.

Σχεδόν ανεπηρέαστες από την αρχή του χρόνου παρέμειναν οι νοσοκομειακές υπηρεσίες και η σταθερή τηλεφωνία.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν προϊόντα και υπηρεσίες που παρουσίασαν βελτίωση. Τη μεγαλύτερη διαφορά παρουσιάζει ο εξοπλισμός λήψης, καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου με μείωση 4.63 μονάδες τον Μάιο από τον Ιανουάριο του 2022.

Οριακή βελτίωση όσον αφορά τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή παρουσιάζουν οι μπύρες, το κακάο, τα ψυγεία, παιχνίδια και οι οδοντιατρικές υπηρεσίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Moody’s: «Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα… Να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε»

ΠτΔ για Moody’s: «Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα… Να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε»

Ως μία ουσιαστική εξέλιξη με σαφή πολιτική και οικονομική σημασία για τη χώρα μας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την επιβεβαίωση της Πιστοληπτικής Ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Διατήρηση της Προοπτικής της, από το Διεθνή Οίκο Αξιολόγησης «Moody’s».

BEST OF TOTHEMAONLINE