ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σίγουρα βήματα

Ερντογάν: Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σίγουρα βήματα

Για επιτυχημένη άσκηση που έδωσε την ευκαιρία σε όλους να δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος, μίλησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερνογάν, σε δηλώσεις το Σάββατο σε τελετή βράβευσης Φωτογραφικού Διαγωνισμού και αναφερόμενος στην άσκηση Έφεσος 2022.

"Ευτυχώς με την επιτυχημένη άσκηση έγινε ένα καλό, για να δώσουμε την απαιτούμενη απάντηση. Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Με αποφασιστικότητα και βέβαια βήματα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος, όπως είδα στην χθεσινή άσκηση. Δεν θα δώσουμε την ευκαιρία που ψάχνουν όσοι θέλουν να πολιορκήσουν και να γονατίσουν τη χώρα μας. Θα πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας για το 2023 και θα αφήσουμε το όραμά μας για το 2053 ως ευλογημένη κληρονομιά στα παιδιά μας", ανέφερε.

Είπε ότι η Τουρκία πραγματοποίησε την άσκηση και η Ελλάδα πραγματοποίησε τριμερή συνάντηση.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι Έλληνες είπαν να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία και να ξεπεράσουμε αυτή την περίοδο.

"Στην άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες. Η Ελλάδα τους έστειλε μήνυμα, στις μισές χώρες να μην συμμετάσχουν. Ασφαλώς σχεδόν όλοι δεν τους άκουσαν. Συμμετείχαν όλοι, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ", ανέφερε.

Αναφερόμενος στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη από εκείνους που λένε ότι ‘ο διωγμός άρχισε το 1453’ και από τα βυζαντινά κατάλοιπα που δεν έχουν χωνέψει την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης εδώ και 569 χρόνια».

«Μετά από 84 χρόνια, επαναφέραμε την Αγία Σοφία, που το σύμβολο του κατακτητή, στην αρχική της ταυτότητα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top