ΔΙΕΘΝΗ

Μάθιου Μπρουκς: Τη ζωή των σέρφερ σε παραλία στο Λος Άντζελες κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του

Μάθιου Μπρουκς: Τη ζωή των σέρφερ σε παραλία στο Λος Άντζελες κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του

Τη ζωή των σέρφερ στην παραλία Βένις, στο Λος Άντζελες κατέγραψε με το φωτογραφικό φακό του ο Μάθιου Μπρουκς.

Την ιστορία των νέων που επιλέγουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, ζουν για το σέρφινγκ, τα ταξίδια και την ελευθερία, και κυνηγούν πάντα τα καλύτερα κύματα καταγράφει στο νέο του βιβλίο ο φωτογράφος Μάθιου Μπρουκς.

Για το φωτογραφικό βιβλίο «Into the Wild» ο φωτογράφος, ο οποίος ζει μεταξύ Νέας Υόρκης και Παρισιού ακολούθησε μία ομάδα νεαρών σέρφερ από την παραλία Βένις στο Λος Άντζελες στις περιπέτειές τους στη Δυτική Ακτή.

Το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις του Ζακ Ράφιν από το περιοδικό Surf Stab Magazine με τους σέρφερ. Ο Ράφιν είναι και ο ίδιος σέρφερ και μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από την κουλτούρα του σέρφινγκ.

Την περίοδο της πανδημίας, ο Βρετανός φωτογράφος ήλπιζε να ταξιδέψει πίσω στην Ευρώπη από τη χώρα στην οποία μεγάλωσε, τη Νότια Αφρική όταν έκλεισαν τα σύνορα. Βρέθηκε τελικά στην Καλιφόρνια, ένα από τα λίγα μέρη που ήταν ανοιχτά.

Ο Μπρουκς κατέληξε στην παραλία Βένις: «Ήταν μια απίστευτη εμπειρία» είπε κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του Rizzoli του εκδοτικού οίκου από τον οποίο κυκλοφορεί.

«Ήταν κάτι που δεν περίμενα να βρω» πρόσθεσε.

Ενώ φωτογράφιζε πορτρέτα κατοίκων γνώρισε ένα σέρφερ, ο οποίος στη συνέχεια του σύστησε μία κοινότητα ανθρώπων η ζωή των οποίων είναι ο ωκεανός.

Το «Into the Wild» απεικονίζει ανθρώπους που επιλέγουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, κάνουν σερφ αντί να ζουν για να εργάζονται λόγω κοινωνικών οικονομικών πιέσεων. Για αυτούς το σερφ είναι τρόπος ζωής και τους αρέσει να οδηγούν τα βαν τους εκεί που είναι τα καλύτερα κύματα, να κοιμούνται τη νύχτα και να ξυπνούν για να τα κυνηγήσουν. Μερικές φορές κάνουν σερφ ακόμη και τη νύχτα, τις περιόδους της πανσελήνου, αναφέρεται στην περιγραφή του βιβλίου.

«Θα έλεγα απλώς στο τέλος, ότι είναι μια γιορτή της ζωής» τόνισε ο Μάθιου Μπρουκς. Νομίζω ότι αυτό που προέκυψε από τη φωτογράφιση αυτών των παιδιών είναι ότι ήταν όλα εξαιρετικά χαρούμενα και ήταν όλα ελεύθερα». «Δεν ήταν απελπισμένοι. Επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Σκέφτηκα ότι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για να αγγίξω αυτή τη στιγμή. Είναι σίγουρα ένα βιβλίο των καιρών» σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top