ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Πανεπιστημίου Frederick και Cypin Ltd

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας  Πανεπιστημίου Frederick και Cypin Ltd

Υπογράφηκε την Παρασκευή 26/06 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και της εταιρείας Cypin Ltd, αποκλειστικού αντιπρόσωπου των κλιματιστικών της εταιρείας Mitsubishi Heavy Industries στην Κύπρο.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick από τον κ. Μιχάλη Φρειδερίκου, Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και εκ μέρους της εταιρείας Cypin Ltd από τον κ. Ιάκωβο Γαβά, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας. Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η από κοινού συμμετοχή στη διεκδίκηση εξωτερικής χρηματοδότησης για ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο οργανισμών, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, ερευνητικών αποτελεσμάτων και δεδομένων αγοράς. Στα πλαίσια της συνεργασίας θα δημιουργηθεί επίσης εργαστήριο κλιματιστικών από την εταιρεία Cypin στο εργαστήριο της σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick με σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό κλιματισμού. Το εργαστήριο θα ξεκινήσει άμεσα την λειτουργία του και θα είναι διαθέσιμο για τους σπουδαστές του ιδρύματος το χειμερινό εξάμηνο του 2015.


Η υλοποίηση των αντικειμένων του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω το επίπεδο προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick. Συγκεκριμένα η υλοποίηση του εργαστηρίου κλιματιστικών θα παρέχει στους φοιτητές του ιδρύματος την ευκαιρία να εκπαιδεύονται στον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό αντικείμενο, αυτό του κλιματισμού των κτηρίων. Παράλληλα η δημιουργία και λειτουργία του εργαστηρίου δημιουργεί την δυνατότητα εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα της υπηρεσίας κτηρίων και των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και την πιστοποίηση του ιδρύματος ως φορέα κατάρτισης στον τομέα του κλιματισμού. Η σύμπραξή του Πανεπιστημίου Frederick με ένα από τους κύριους φορείς της αγοράς στον τομέα των κλιματιστικών, αναμένεται επίσης να επιδράσει θετικά στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, μέσα από την στοχευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των φοιτητών του αλλά και την άντληση πραγματικών δεδομένων αγοράς.


Για την εταιρεία Cypin το μνημόνιο αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δυναμικής της παρουσίας στην αγορά, αλλά και του σημαντικού ρόλου που έχει να διαδραματίσει στην κατάρτιση και την ανάπτυξη των νέων μηχανικών του τόπου μας. Η εταιρεία θα επιχειρήσει μέσα από την υλοποίηση του μνημονίου, την διεύρυνση του πεδίου δραστηριοτήτων της και στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Επίσης η δημιουργία και συντήρηση του εργαστηρίου κλιματιστικών στο Πανεπιστήμιο Frederick αποδεικνύει περίτρανα την ευαισθησία της εταιρείας σε κοινωφελή έργα αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τις νέες γενιές μηχανικών και τεχνικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σε αποστολή για γερά νεύρα η Ολγκίν - «Όχι» Τατάρ σε τριμερή - Εν αναμονή της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν

Χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν ολοκλήρωσε την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top