ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων για πρόσληψη αστυνομικών, ζήτησαν οι υποψήφιοι έξω από το Προεδρικό

Κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων για πρόσληψη αστυνομικών, ζήτησαν οι υποψήφιοι έξω από το Προεδρικό

Κάλεσμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας για κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων από τη διαδικασία πρόσληψης αστυνομικών, απηύθυναν οι υποψήφιοι που παρακάθισαν στις πρόσφατες εξετάσεις.

Οι 46 υποψήφιοι, που είχαν πετύχει στις ψυχομετρικές εξετάσεις το 2021, αλλά απέτυχαν κατά την επανάληψη της εξέτασης το 2022, συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ομόφωνα ενέκριναν σχετικό ψήφισμα.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που εγκρίθηκε δια βοής από τους διαμαρτυρόμενους, κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση των 46 υποψηφίων που απέτυχαν στην επανάληψη των ψυχομετρικών εξετάσεων, σε σχέση με υποψήφιους άλλης διαδικασίας προσλήψεων στην αστυνομία. Σημειώνουν, ακόμα, ότι αντιδρούν στην απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας να κατοχυρώνουν για διάστημα δύο ετών τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων, όσοι υποψήφιοι πετύχουν σε αυτές.

Όπως εξηγούν οι υποψήφιοι στο ψήφισμα, η απόφαση αυτή «δεν αποκαθιστά τις αρνητικές συνέπειες που επήλθαν στους 46 υποψήφιους, οι οποίοι πέρασαν στις πρώτες ψυχομετρικές εξετάσεις και κόπηκαν στις δεύτερες». Σημειώνουν, ακόμα, ότι κάποιοι από αυτούς υπέβαλαν παραίτηση από τις θέσεις εργασίας τους όταν ειδοποιήθηκαν για το αποτέλεσμα των εξετάσεων, επομένως τώρα είναι άνεργοι.

Ζητώντας μέσω του ψηφίσματος την κατάργηση των ψυχομετρικών εξετάσεων, οι υποψήφιοι αναφέρουν ότι «διαπιστώθηκε στην πράξη ότι οι ψυχομετρικές δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων είναι πλήρως αναξιόπιστες, καθ’ ότι δεν είναι λογικό οι 46 επηρεαζόμενοι να πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση […] και στη δεύτερη εξέταση […] να κόπηκαν». Προσθέτουν, δε, ότι «τα κριτήρια επιτυχίας στις ψυχομετρικές διαδικασίες γνωστικών ικανοτήτων οδηγούν σε ένα μη δίκαιο τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top