ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφασίζουν από βδομάδας για την οριστική λειτουργία των εφημερευόντων ιατρειών - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

Αποφασίζουν από βδομάδας για την οριστική λειτουργία των εφημερευόντων ιατρειών - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων ΟΑΥ, του ΟΚΥπΥ, των συνδέσμων προσωπικών ιατρών, της Παιδιατρικής Εταιρείας, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ), της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και του Κλάδου Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών, ΠΑΣΥΔΥ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «η σύσκεψη έχει ολοκληρωθεί αλλά θέλω να αναφέρω στον κόσμο ότι ο κύριος μας στόχος είναι να λειτουργήσουν αυτά τα εφημερεύοντα ιατρεία, γιατί με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετείται ο απλός πολίτης που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη. Ακούσαμε προσεκτικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ακούσαμε κάποια προβλήματα, και έχουμε συμφωνήσει ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κάποιες επιπρόσθετες συσκέψεις από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να λύσουμε κάποια από τα προβλήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρία. Επίσης όσον αφορά ιατρικά θέματα, έχουμε συμφωνήσει να δημιουργηθεί μια επιτροπή υπό την εποπτεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που θα εξετάζει όλα τα ιατρικά θέματα. Επίσης αποφασίστηκε ότι θα έχουμε ξανά μια συνεδρία την επόμενη Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο Υπουργείο, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να ανακοινωθεί στον κόσμο τι θα πράξουμε όσον αφορά τα εφημερεύοντα ιατρεία».

Έχουν τεθεί κάποια χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης;

Σίγουρα θα ξέρουμε πότε θα λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα ιατρεία την επόμενη Τετάρτη. Έχουμε ακούσει προσεκτικά όλους τους φορείς, το έχω αναφέρει ξανά, και βάσει του τι έχουμε ακούσει, θα βρούμε και τις κατάλληλες λύσεις.

Είχαμε πει αρχικά πως η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων θα ήταν αρχές Ιουλίου. Παραμένει αυτό το χρονοδιάγραμμα;

Ο στόχος μας όπως ανέφερα και στη σύσκεψη, σίγουρα δεν μιλούμε για Σεπτέμβριο όπως βγήκε στο φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες. Εάν θα κάνουμε τα εφημερεύοντα ιατρεία, θα τα κάνουμε σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες.

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αναδείχθηκαν μέσα από την συνάντηση;

Υπήρξαν κάποια προβλήματα που έχουν λυθεί ευτυχώς, υπήρξε μια πρόοδος. Υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα όσον αφορά τι ιατρικές πράξεις θα διενεργούνται σε αυτά τα ιατρεία, έχει ξεκαθαριστεί, υπάρχει και κάποιο άλλο θέμα όσον αφορά την στελέχωση των εξωτερικών ιατρείων, και αυτό είναι ένα θέμα που θα το μελετήσουμε ως Υπουργείο Υγείας.

Θα ενημερωθεί η Ομοσπονδία Ασθενών για την λειτουργεία αυτών των ιατρείων;

Γνωρίζουμε από την πρώτη μέρα που έχω διοριστεί Υπουργός την άποψη των ασθενών, σίγουρα θα τους ενημερώσω για αυτή τη σύσκεψη. Αλλά γνωρίζουμε και θέλουμε όπως και η Ομοσπονδία Ασθενών τη λειτουργεία αυτών των εφημερευόντων ιατρείων και εμείς στο Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, τον φίλο Πέτρο Αγαθαγγέλου. Ήταν καθοριστική η παρέμβαση του χθες ώστε να αποφευχθεί αυτή η απεργία. Ήδη υπό την προεδρία του θα εξεταστούν όλα τα ιατρικά θέματα που αφορούν τα εφημερεύοντα ιατρεία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στο Νοσοκομείο 33χρονος: Τον βρήκαν μαχαιρωμένο στην πλάτη - Πληροφορίες για δεύτερο τραυματία

• Τραγικό τέλος για 28χρονο: Είχε χαθεί σε θαλάσσια περιοχή και τελικά εντοπίστηκε νεκρός

• Airbnb: «Αγκάθι» για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουρισμού - Τα προβλήματα, τα μέτρα και οι… παρανομίες

• Θερμοπληξία: Τι να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά το καλοκαίρι

• Μπροστά στη μόρφωση οι Κύπριοι: Ψηλά στις χώρες με τα άτομα που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους – Αναλυτικά στοιχεία



Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ΠτΔ με τη σύζυγό του - Το σημερινό πρόγραμμα

Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ΠτΔ με τη σύζυγό του - Το σημερινό πρόγραμμα

Την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με τη σύζυγο του, που βρίσκονται στο Παρίσι, προσκεκλημένοι του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top