ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σήμερα οι αποφάσεις Δράκου για διαθεσιμότητα του αξιωματικού - «Θα ακούσω την απάντηση του και ανάλογα θα αποφασίσω»

Σήμερα οι αποφάσεις Δράκου για διαθεσιμότητα του αξιωματικού - «Θα ακούσω την απάντηση του και ανάλογα θα αποφασίσω»

Σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου αναμένεται να παρθεί η απόφαση για το αν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός, ο οποίος κατηγορείται από την Διευθύντρια των Φυλακών κα. Άννα Αριστοτέλους ότι επικοινωνούσε με βαρυποινίτη προκειμένου να εξασφαλίζει βίντεο με προσωπικές της στιγμές.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται η συνάντηση του αξιωματικού με την Υπουργό Δικαιοσύνης κα. Στέφη Δράκου, ενώ οι δικηγόροι του θα παρουσιάσουν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι δεν πρέπει να μπει σε διαθεσιμότητα.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο συνάντησης που είχε στο γραφείο της με τον Ελληνα ομόλογό της και ερωηθείσα για το θέμα απάντησε ότι θα έχει συνάντηση σήμερα μαζί με τον ανώτερο αξιωματικό.

«Θα ακούσω την απάντηση του επί του θέματος και ανάλογα θα αποφασίσω και σίγουρα θα φροντίσω να σας ενημερώσω σχετικά με την τελική μου απόφαση», είπε.

Η Υπουργός συνέχισε λέγοντας στους δημοσιογράφους «να μου επιτρέψετε να ακούσω πρώτα τι έχει να πει ο ελεγχόμενος και αφού ακούσω και είναι κάτι που μπορώ να χειριστώ την ίδια στιγμή, ναι, θα έχετε, κι αυτός είναι ο στόχος, κάποια στιγμή σήμερα να εκδώσω ανακοίνωση».

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης επέλεξε τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη για διερεύνηση των καταγγελιών της Διευθύντριας Κεντρικών Φυλακών, ενώ όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν. Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

Υπενθυμίζομε ότι στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (20/06), η επιστολή των δικηγόρων της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, καθώς και της Ανώτερης Λειτουργού των Κεντρικών Φυλακών Αθηνάς Δημητρίου.

Η Άννα Αριστοτέλους συναντήθηκε ήδη με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου και την υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, με σκοπό να τους ενημερώσει για το όλο θέμα.

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, κα Αριστοτέλους επιβεβαίωσε τις αποτρόπαιες πράξεις που γινόντουσαν εις βάρος της ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου», λέγοντας πως «είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς. Αισθάνομαι έντονα θιγμένη, αποτελεί προσβολή στην προσωπική μου ζωή και θα το φτάσω μέχρι το τέλος. Είναι απίστευτο το μένος του συγκεκριμένου αξιωματικού. Υπάρχουν μηνύματα και στοιχεία. Αν είναι ποτέ δυνατό να παρακινεί βαρυποινίτη.

Μέσα από τα μηνύματα φαίνονται διάφορα αδικήματα. Ο σκοπός του είναι να με καταστρέψει και να με απομακρύνει από τη θέση μου. Ζητούσε επίμονα βίντεο από την προσωπική μου ζωή με σκοπό να με πλήξει. Δεν μπορεί να κατανοήσει ανθρώπινος νους. Εδώ και καιρό είχαν έρθει οι πληροφορίες αλλά είχαμε στην κατοχή μας σωρεία στοιχείων που φαίνεται ότι ο αξιωματικός είχε έννοια την προσωπική μου ζωή. Τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν τα ανέχομαι.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top