ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Mέχρι και 7 debate- Τα βρίσκουν τα επιτελεία, εμπλοκή με τα κανάλια

Αποκλειστικό: Mέχρι και 7 debate- Τα βρίσκουν τα επιτελεία, εμπλοκή με τα κανάλια

Σε δύσκολη εξίσωση φαίνεται να εξελίσσεται η πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή τηλεμαχιών μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας, αφού προκύπτουν πρακτικά προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με το φορμάτ που θα έχουν οι συζητήσεις, αλλά και με τις επιφυλάξεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Περαιτέρω ζητήματα αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση εκπροσώπων όλων των επιτελείων, που ορίστηκε για σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 4 το απόγευμα.

Μετά την πρώτη άτυπη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης, μεταξύ εκπροσώπων επιτελείων μερικών υποψηφίων Προέδρων, μετά από την πρωτοβουλία του επιτελείου του Γιώργου Κολοκασίδη, ακολούθησαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των επιτελείων όλων των υποψηφίων. Οπως πληροφορείται το themaonline, όλοι αντιλαμβάνονται ότι για πρακτικούς λόγους είναι εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή όλων των υποψηφίων σε κοινά debate. Ούτε ο χώρος αλλά ούτε και ο χρόνος επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Συνεπώς, φαίνεται να υπάρχει ομογνωμία για τη διεξαγωγή debate εναλλάξ, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να «διασταυρωθούν» μεταξύ τους. Μια πρώτη ιδέα είναι για παράδειγμα να γίνουν τρία τηλεοπτικά debate στα οποία να είναι παρόντες οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης (οι οποίοι στηρίζονται από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, αντιστοίχως), και τουλάχιστον άλλα τρία, στα οποία να λάβουν μέρος εκ περιτροπής οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Το φορμάτ αυτό φαίνεται να κερδίζει έδαφος για πρακτικούς λόγους, κυρίως σε σχέση με τους πολλούς υποψήφιους που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν επιφυλάξεις ως προς τις θεματικές που θα συζητηθούν, τα κανάλια που θα ανταποκριθούν και των δημοσιογράφων που θα πάρουν μέρος. «Όλα είναι ανοικτά» δήλωσε στο themaonline στέλεχος εκλογικού επιτελείου υποψηφίου, το οποίο γνωρίζει τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το θέμα.

«Κλωτσούν» τα ιδιωτικά κανάλια

Παρόλον ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση φαίνεται να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει τις τηλεμαχίες, που θα συμφωνηθούν, τα ιδιωτικά κανάλια, τουλάχιστον όχι όλα, δεν είναι και ενθουσιασμένα με την ιδέα για τόσο πολλές κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων, κατά το πρότυπο των debate που γνωρίζουμε. Οπως πληροφορείται το themaonline, οι ενστάσεις των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό debate, που θα ανατρέψει το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα. Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, αυτού του είδους οι εκπομπές κοινής λήψης, δεν προσθέτουν στο τηλεοπτικό προϊόν των σταθμών και γι’ αυτό αποφεύγονται, ή περιορίζονται στον ελάχιστο αριθμό. Το κάθε κανάλι θέλει να αναδείξει τις δικές του εκλογικές εκπομπές, με δικούς του φιλοξενούμενους, δική του θεματολογία και δικούς του δημοσιογράφους. Όλα αυτά, λοιπόν, αναμένεται να συζητηθούν τις επόμενες μέρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top