ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για εκθέσεις ΓΓ ΗΕ: «Eάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο»

ΠτΔ για εκθέσεις ΓΓ ΗΕ: «Eάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο»

Θα γίνουν τα διαβήματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να αρθούν σημαντικές ατέλειες ή και θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο θέμα των Εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων του σταδίου της Δόξας ΘΟΙ Κατωκοπιάς, στην Περιστερώνα, και κληθείς να αναφερθεί στην ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όλα τα κόμματα, διότι επιτέλους ψηφίζεται μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που αφορά την απονομή της δικαιοσύνης, κάτι που εδώ και δεκαετίες ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα που γενικότερα ο κόσμος αντιμετωπίζει».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις σε σχέση με το περιεχόμενο των προσχεδίων των Εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «εάν ήμουν εγώ που τα συνέτασσα τότε να είχαν παράπονο. Αλλά θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, δυστυχώς, η διεθνής κοινωνία σήμερα λειτουργεί, όπως και πάντα από αρχαιοτάτων χρόνων, με βάση, δυστυχώς, τα συμφέροντα και όχι το πραγματικό δίκαιο.

Θα γίνουν τα διαβήματα που πρέπει προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να αρθούν σημαντικές ατέλειες ή και θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σε ερώτηση για το θέμα του κατώτατου μισθού και τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές και όλοι γενικότερα είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι και θα υπάρξει κατώτατος μισθός, αρκεί μόνο με τον θόρυβο να μην πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να επιτύχουν αυτό που και εμείς επιδιώκουμε. Έχουμε κοινές θέσεις με όλους, ο κατώτατος μισθός σίγουρα θα υιοθετηθεί και θα είναι αρκούντως δίκαιος προς ικανοποίηση όλων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Στην Ολλανδία Κύπριος Πρόεδρος μετά από 34 χρόνια - Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ρούτε

Το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ολλανδίας επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε, σε συνάντηση που είχαν απόψε στη Χάγη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top