ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αβέρωφ Νεοφύτου: Πρέπει να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία, να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπιστία της χώρας

Αβέρωφ Νεοφύτου: Πρέπει να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία, να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπιστία της χώρας

Την εταιρεία Intership Navigation στη Λεμεσό επισκέφτηκε σήμερα (8/7) ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής: «Σήμερα είμαστε σε ακόμα μια ναυτιλιακή εταιρεία στη Λεμεσό. Είναι γνωστό πως η Κύπρος είναι ένα παγκόσμιο κέντρο ναυτιλίας και χαιρόμαστε για αυτό. Σήμερα είμαι διπλά χαρούμενος γιατί η πολιτική που έχουμε εξαγγείλει για βρεφονηπιακούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, είναι κάτι που έγινε ήδη πράξη σε αυτή τη ναυτιλιακή εταιρεία. Υπάρχει βρεφονηπιακός σταθμός και λειτουργεί ολοήμερα όπου οι εργαζόμενες μητέρες φέρνουν τα παιδιά τους εδώ. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για μια εργαζόμενη μητέρα να έχει τη δουλειά της και στα διαλείμματα να βλέπει και τα παιδιά της. Εξαιρετικό και είναι αυτό ένα πρότυπο που θέλουμε να το καθιερώσουμε σ’ όλες τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και στους μεγάλους ημικρατικούς οργανισμούς.

Η Κύπρος αλλάζει επειδή μπαίνουμε στα δύσκολα η ακρίβεια είναι εδώ και δυστυχώς θα μείνει και δυστυχώς είναι εξωγενείς οι παράγοντες της ακρίβειας. Δεν θέλω να πανικοβάλω την κοινή γνώμη απλά μου αρέσει να ενημερώνω και να προετοιμαζόμαστε. Το φθινόπωρο θα είναι ίσως δυστυχώς και πιο δύσκολα τα πράγματα και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να κρατήσουμε δυνατή την κυπριακή οικονομία, να κρατήσουμε ψηλά την αξιοπιστία της χώρας για να μπορεί η δυνατή οικονομία και η αξιοπιστία της χώρας να έχει τις δυνατότητες να στηρίζει και θα χρειαστεί να στηρίξουμε επιπρόσθετα αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Γι’ αυτό και χρειάζονται όχι συγκρούσεις, συνεννόηση και να κάνω και ένα σχόλιο σε ένα παρεμφερές ζήτημα, τον εθνικό κατώτατο μισθό. Είναι αναγκαιότητα και για τον τόπο μας μα καθοριστεί ο εθνικός κατώτατος μισθός. Εμείς από την πλευρά μας θα συνομιλήσουμε και με τα συνδικάτα και με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι και σ’ αυτό το ζήτημα μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του Προέδρου μας, θα βρεθεί λύση και το δηλώνω είμαι πέραν από βέβαιος ότι θα έχουμε καλά νέα τις επόμενες εβδομάδες.

Το οφείλουμε στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους και πιστεύω ότι ο κατώτατος μισθός, ο εθνικός, δεν θα είναι εις βάρος των επιχειρήσεων γιατί θα είναι και αυτοί μέρος του κοινωνικού διαλόγου και η ελάχιστη αμοιβή σ’ ένα εργαζόμενο μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση της παραγωγικότητας του.

Πρέπει να κοιτάζουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Από τη μία δεν θέλουμε να πλήξουμε τη βιωσιμότητα των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την άλλη με την ακρίβεια να είναι η μεγαλύτερη μάστιγα παγκόσμια αλλά και στον τόπο μας, πρέπει να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που πάνε με ένα μεροκάματο στο τέλος του μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top