ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλνει το δικό του μήνυμα ο Χριστοδουλίδης – «Τιμούμε την μνήμη όλων όσοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της ΚΔ»

Στέλνει το δικό του μήνυμα ο Χριστοδουλίδης – «Τιμούμε την μνήμη όλων όσοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία της ΚΔ»

Το δικό του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση των 48 χρόνων από την Τουρκική Εισβολή, έστειλε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως ανέφερε, «συμπληρώνονται σήμερα 48 χρόνια από την πρώτη φάση της βάρβαρης τουρκικής εισβολής. Τιμούμε την μνήμη όλων όσοι έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τιμούμε τους εκτοπισθέντες, τους αιχμαλώτους πολέμου, τους παθόντες και τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, που κρατούν άσβεστη τη φλόγα του αγώνα για δικαίωση, και παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας».

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα τετελεσμένα της παράνομης τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της προσπάθειας για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα, ώστε να γίνει χώρος συνύπαρξης και δημιουργίας για τους νόμιμους κατοίκους της, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας», τόνισε.

«Με πνεύμα σύμπνοιας, ομοψυχίας και ενότητας, μακριά από στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις, οφείλουμε να εργαστούμε, ώστε να διεκδικήσουμε το μέγιστο για την πατρίδα μας και τον λαό μας, που δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την επανένωση της πατρίδας μας. Σε αυτό τον αγώνα μάς ενώνει η ευθύνη για το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας», κατέληξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top