ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Ντάισελμπλουμ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας και Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει, εάν είναι εφικτό, η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη, ενώ μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα χρηματοδότησης - γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί.

«Το εάν αυτό είναι εφικτό ή όχι θα εξαρτηθεί πράγματι από αυτά που θα ακούσουμε  αύριο (...). Αύριο θα εξετάσουμε εάν είναι εφικτό, στη βάση αυτών που θα μας  πουν οι Έλληνες», είπε ψες ο κ. Ντάισελμπλουμ στο κοινοβούλιο. 

Νωρίτερα ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τη  Βουλή της χώρας του ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδα θα συνοδεύεται  υποχρεωτικά από «αυστηρούς όρους» και τη λήψη «δύσκολων μέτρων» που όπως επανέλαβε είναι απαραίτητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε ότι η χορήγηση χρηματοδότησης-γέφυρας ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση  για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας είναι μια πιθανότητα. 

Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ORF, ο Νοβότνι είπε πως «το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί». 

Η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους, επισήμανε ακόμη ο επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Αυστρίας. 

Το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν  αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα, θυμίζει το πρακτορείο  ειδήσεων Ρόιτερς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top