ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι - Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι - Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε και το αίτημα των γονέων του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να μεταφέρουν τον γιο τους, που είναι σε κώμα, από το νοσοκομείο σε κέντρο περίθαλψης όπου θα έχει «αξιοπρεπή θάνατο».

Προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις είχαν δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς του 12χρονού που είναι εγκεφαλικά νεκρός, να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα. Οι γονείς προσέφυγαν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αναστολή της απόφασης αλλά δήλωσε αναρμόδιο.

Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου. Ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Το δικαστήριο είχε περιθώριο μέχρι τις 2 το απόγευμα της Παρασκευής (16:00 ώρα Ελλάδος) για την κατάθεση έφεσης από την οικογένεια – ένα ασφυκτικό περιθώριο αν και οι γονείς είχαν ζητήσει μεγαλύτερο. Το εφετείο εξετάζει αυτή τη στιγμή το αν θα δεχτεί να συζητηθεί η έφεση των γονεών.

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να αγωνιστεί.

Ο Άρτσι παραμένει σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν έχει καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Πηγη: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Λευκωσία, καθώς πραγματοποιείται η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες. Από νωρίς το πρωί στο νησί βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE