'Ειντε: «Κάθε μέρα που περνά είμαι και πιο αισιόδοξος για το Κυπριακό»

'Ειντε: «Κάθε μέρα που περνά είμαι και πιο αισιόδοξος για το Κυπριακό»

Κάθε μέρα που περνά είμαι και πιο αισιόδοξος δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Ειντε, ο οποίος παρακάθισε σε γεύμα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και αντάλλαξε απόψεις για το Κυπριακό με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο κ. Ειντε επανέλαβε ότι οι συνομιλίες έχουν περάσει σε μια πιο εντατική και εποικοδομητική φάση και ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θέλησε να παρευρίσκεται στις συναντήσεις και των διαπραγματευτών, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα που περνά καταγράφεται πρόοδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι φαίνεται πως `προχωρούμε σωστά` και ότι η γενική άποψη είναι πολύ θετική. Ελπίζω, πρόσθεσε, να συνεχίσουν οι συνομιλίες θετικά για το καλό όχι μόνο του Κυπριακού λαού, και Τούρκων και Ελλήνων, αλλά και της όλης περιοχής, της Μέσης Ανατολής αλλά και παγκοσμίως.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Πυρκαγιές στη Λεμεσό: Το αποτέλεσμα διερεύνησης των Αμερικανών θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση υπηρεσιακού συντονισμού

Το αποτέλεσμα της διερεύνησης που διεξάγει η ομάδα της αμερικανικής υπηρεσίας ATF για την προέλευση και εξάπλωση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Επαρχία Λεμεσού θα είναι χρήσιμο ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα στάδια, τα οποία περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας για να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται, ενώ στο επόμενο στάδιο, οι αμερικανικές Αρχές θα εξετάσουν τη διαχείριση της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή της, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.