ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα»

Δρ. Καραγιάννης: «Κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα»

Ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και ήδη στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις για μάσκα στις σχολικές αίθουσες για μαθητές γυμνασίων και λυκείων, ενώ για τα μικρότερα παιδιά, δεν τέθηκε καμία πρόταση.

Σύμφωνα με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννης , Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας Παν.Λευκωσίας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Μεσημέρι και κάτι", πριν την σχολική χρονιά θα πρέπει να γίνει ένα τεστ σε όλους , ώστε να αξιολογηθεί η υγειονομική κατάσταση στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως εξήγησε η πρόταση για χρήση μάσκας, έγινε καθώς τα νέα στελέχη του κορωνοϊού είναι υπερμεταδοτικά, ενώ διαπιστώθηκε ότι 26% των περιστατικών είναι επαναλοιμώξεις. Ο Δρ.Καραγιάννης σχολίασε έντονα ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε "τι προκαλεί ο ιός σε εμάς κάθε φορά που μας μολύνει, εαν αυτό δεν ανησυχεί τον κόσμο τότε καλώς". 

Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα έχουν μειωθεί στα 300 την ημέρα. Η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αλλάξει το φθινόπωρο εάν υπάρξει νέα υπερμετάδοση.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να τελειώσει η πανδημία, ο Δρ.Καραγιάννης ανέφερε ότι "Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Ο ιός δεν θα φύγει ποτέ, θα μας ταλαιπωρεί από καιρό σε καιρό"

Όσον αφορά, τι συνέβη και ο κόσμος στις αρχές ήταν διστακτικός με τα εμβόλια, ο Δρ.Καραγιάννης εξήγησε πως τα social media και κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η τεχνολογία των εμβολίων είναι μια τεχνολογία που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ενώ πλέον θα χρησιμοποιείται και για διάφορα ήδη καρκίνου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top