ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαλεί οχήματα σε παγκόσμια βάση η Honda – Τι μας δήλωσαν από την αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Ανακαλεί οχήματα σε παγκόσμια βάση η Honda – Τι μας δήλωσαν από την αντιπροσωπεία στην Κύπρο

Ενημέρωση σε κάθε αντιπροσωπεία σε όλο τον κόσμο έστειλε η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda, η οποία ενημερώνει ότι ανακαλεί από την παγκόσμια αγορά 4,5 εκατομμύρια οχήματα λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στους αερόσακους που προμηθεύεται από το εργοστάσιο της Τakata.

O συνολικός αριθμός οχημάτων που ανακαλούνται από την παγκόσμια αγορά και κατασκευάζονται από τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας ανέρχεται στα 24,4 εκ. Όλα τα οχήματα έχουν πρόβλημα στους αερόσακους.

Η βλάβη προκαλεί αυτόματη εκτίναξη των αερόσακων και προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να αποβούν και μοιραίοι.

Εκπρόσωπος της Honda δήλωσε ότι πρόκειται για προσωρινό προληπτικό μέτρο και ότι ανάλογα με τις εξελίξεις και την αξιολόγηση της κατάστασης θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Υπό πλήρη έλεγχο το θέμα στην Κύπρο

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με την Demstar automotive, αντιπρόσωποι της Honda στην Κύπρο, ζητώντας ενημέρωση για το ζήτημα. 

Όπως μας εξηγήθηκε, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενημερώσει την αντιπροσωπεία του νησιού μας σχετικά με την απόσυρση των οχημάτων και οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη ομαλή διαχείριση του θέματος. 

Εκείνο που αναμένεται να γίνει τώρα, είναι η κυπριακή αντιπροσωπεία να παραλάβει – αν υπάρχουν αυτοκίνητα με βλάβη στο νησί μας - συγκεκριμένα τον αριθμό επηρεαζόμενων οχημάτων που αφορούν την Κύπρο, καθώς και το μοντέλο τους. 

Στη συνέχεια, η εταιρεία θα επικοινωνήσει με σχετική επιστολή τους πελάτες της για τις διαδικασίες επιδιόρθωσης του προβλήματος το οποίο προκύπτει.

Επιπλέον, η εταιρεία θα ζητήσει από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όπως ενημερωθούν όλοι οι υπόλοιποι κάτοχοι συγκεκριμένων μοντέλων, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο πελατολόγιο της εταιρείας. 

Επισημαίνουμε ότι αν ανακληθούν οχήματα, όπως μας εξηγήθηκε, η διαδικασία προβλέπει αλλαγή του προβληματικού μέρους και όχι αλλαγή ολόκληρου του οχήματος. 

Δήμος Κουγιούντας 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top