ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μικροσκόπιο εισφορές σε κόμματα - Έρχεται έκθεση-φωτιά του Γενικού Ελεγκτή

Στο μικροσκόπιο εισφορές σε κόμματα - Έρχεται έκθεση-φωτιά του Γενικού Ελεγκτή

Εξόφθαλμες παραβάσεις της νομοθεσίας που προβλέπει καταβολή οικονομικών εισφορών σε πολιτικά κόμματα φαίνεται να προκύπτουν από την έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία ολοκληρώνεται και θα δημοσιοποιηθεί προσεχώς. Σύμφωνα με πληροφόρηση, υπἀρχουν περιπτώσεις που δημιουργούν υπόνοια για εισφορές «κάτω από το τραπέζι», πρακτική που είναι παράνομη και ασφαλώς δημιουργεί υπόνοιες για αδιαφανή διακίνηση πολιτικού χρήματος.

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων θα καλύπτει την περίοδο μέχρι το 2015 και όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περί τον Οκτώβριο. «Απολογούμαστε γιατί είναι ένας τεράστιος όγκος εργασίας. Ο έλεγχος μέχρι το 2015 ήταν ένα τεράστιο βάρος για εμάς. Ευτυχώς από το 2016 και μετά είναι πολύ πιο μικρός ο όγκος», εξήγησε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου.

Το ζήτημα των εισφορών προς πολιτικά κόμματα θα τεθεί εκ νέου στην πολιτική ατζέντα μετά τις καταγγελίες που διατύπωσε την Πέμπτη ενώπιον της Βουλής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ο οποίος επικαλούμενος στοιχεία στον κατάλογο των εισφορών προς τον ΔΗΣΥ και τον κατάλογο των πολιτογραφήσεων, έδωσε τα ονόματα πέντε πολιτογραφηθέντων, που κατέβαλαν εισφορές προς τον ΔΗΣΥ, συνολικού ύψους €205 χιλιάδων. Ο Χρίστος Χριστοφίδης κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή και την Αρχή κατά της Διαφθοράς να εξετάσουν τα στοιχεία που παρέθεσε.

Από πλευράς ΔΗΣΥ η βουλευτής Σάβια Ορφανίδου ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία είναι δημοσιοποιημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος με πλήρη διαφάνεια και με βάση τους εναρμονισμένους νόμους της GRECO. Οπως είπε είναι η δεύτερη φορά που με βάση αυτά τα στοιχεία η αντιπολίτευση προσπαθεί να πλήξει τον ΔΗΣΥ και ανέφερε ότι για άλλη μια φορά η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top