Βρετανία: Σήμερα ο «λευκός καπνός» για τον νέο πρωθυπουργό της χώρας

Βρετανία: Σήμερα ο «λευκός καπνός» για τον νέο πρωθυπουργό της χώρας

Στις 14:30 (ώρα Ελλάδας) θα γνωρίζει η Βρετανία, καθώς και η υπόλοιπη Ευρώπη, ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του συντηρητικού κόμματος και συνεπώς ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Μπόρις Τζόνσον.

Στα προγνωστικά της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, που θα αναλάβει και την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, η Λιζ Τρας παραμένει το φαβορί, καθώς οι δημοσκοπήσεις σταθερά καταδεινύουν ότι η νυν υπουργός Εξωτερικών θα επικρατήσει του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Ο νέος πρωθυπουργός θα κληρονομήσει μια οικονομία σε κρίση, με τον πληθωρισμό σε υψηλό 40 ετών.

Η Τρας προηγείται του Σούνακ κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες στην προτίμηση των μελών του Συντηρητικού Κόμματος. Συγκεντρώνει 66% έναντι 34% του Ρίσι Σούνακ, βάσει της τελευταίας μέτρησης του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Sky News.

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος ψηφίζουν τη Δευτέρα για να αναδείξουν την ή τον διάδοχο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έπειτα από σειρά σκανδάλων και την εξέγερση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία της παράταξης και το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ αφού αναδειχθεί το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.