Τρίκαλα: Ο Πρόεδρος του χωριού «τρελάθηκε» – «Χαρίζει» οικόπεδα για να ξαναζωντανέψει την κοινότητα

Τρίκαλα: Ο Πρόεδρος του χωριού «τρελάθηκε» – «Χαρίζει» οικόπεδα για να ξαναζωντανέψει την κοινότητα

Να ζωντανέψει το χωριό του επιχειρεί πρόεδρος του χωριού Καλλιθέα, στον Δήμο Μετεώρων Τρικάλων και γι’ αυτό αποφάσισε να… χαρίσει οικόπεδα.

Ειδικότερα, στην προσπάθεια να αναστήσει τον μικρό οικισμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 619 μέτρων, στο πρόσφατο 1ο Αντάμωμα Καλλιθεατών, που έγινε στο χωριό τον Αύγουστο, παρουσία πολλών επισκεπτών, στο καλωσόρισμα που έκανε στην αρχή της εκδήλωσης ανέφερε ότι… όποιος επιθυμεί να έρθει να κάνει μόνιμη κατοικία στο χωριό του, θα του χαρίσει το οικόπεδο.

Οι προϋποθέσεις

Ο Στέργιος Παππάς εξήγησε στον ΑΝΤ1 ότι με αυτόν τον τρόπο σκέφτηκε να βάλει ένα λιθαράκι για να μεγαλώσει το χωριό. Όπως είπε οι μόνιμοι κάτοικοι στο χωριό είναι 60 άτομα, ενώ τόνισε ότι οι νέοι στην περιοχή είναι ελάχιστοι, σημειώνοντας ότι και το σχολείο είναι κλειστό εδώ και χρόνια.

Ο κ. Παππάς, ωστόσο, σημείωσε ότι για να πάρει κάποιος το οικόπεδο υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως ότι δεν θα μπορεί να το πουλήσει και να γίνει μόνιμος κάτοικος του χωριού.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Ενώ συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των πέντε Ε/κ από το κατοχικό καθεστώς, οι κομματικές τοποθετήσεις κινούνται ανάμεσα στην «ψυχραιμία» και την ακινησία, με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο μιας αμήχανης δημόσιας συζήτησης, την ώρα που η τουρκική πλευρά ενισχύει την παρουσία της στα κατεχόμενα όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικού ελέγχου της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE