ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Ενημερώνει αύριο την «βουλή» για το Κυπριακό - Ζητεί «δημοτικές εκλογές» στις 27 Νοεμβρίου

Τατάρ: Ενημερώνει αύριο την «βουλή» για το Κυπριακό - Ζητεί «δημοτικές εκλογές» στις 27 Νοεμβρίου

Αύριο, 13 Σεπτεμβρίου θα ενημερώσει την «βουλή» για το Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνοντας τις γνωστές του θέσεις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι κατά την ομιλία του χθες στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν για επίτευξη ομοσπονδιακής λύσης εδώ και 50 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι σε κάθε συνάντηση το δίδυμο Ε/κ-Ελλάδας προσπαθούσαν να υποβιβάσουν τον τουρκοκυπριακό «λαό».

«Καταφέραμε να σταματήσουμε πλέον κάποιους κινδύνους που στήθηκαν με διάφορες παγίδες για να μας αφανίσουν πρώτα μέσα σε ένα ομοσπονδιακό οικοδόμημα και αργότερα σε ένα ενιαίο οικοδόμημα ως μειονότητα», υποστήριξε. Σε αυτή του την νέα πολιτική, συνέχισε, έχει την στήριξη της Τουρκίας και του Προέδρου Ερντογάν. Η νέα πολιτική είναι ότι αν θα υπάρξει συμφωνία, αυτή θα πρέπει να γίνει στην βάση της κυριαρχικής ισότητας, επανέλαβε.

Υπογραμμίζοντας την σημασία της επίτευξης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην «Γαλάζια Πατρίδα» με τα τουρκικά γεωτρύπανα, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «αν η κυριαρχία της περιοχής πέρασε στα χέρια του τουρκικού στρατού, έχουμε και εμείς μερίδιο σε αυτό».

Ο Τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις επιθέσεις, που δέχεται η «κυβέρνηση» και η «βουλή», οι οποίες κατάφεραν να κάνουν μια μεταρρύθμιση που δεν γινόταν για πολλά χρόνια, και απηύθυνε έκκληση στον «πρωθυπουργό» να διεξαχθούν οι «δημοτικές εκλογές» στις 27 Νοεμβρίου 2022, υπενθυμίζοντας ότι και ο Μουσταφά Ακιντζί είχε παραμείνει 6 μήνες περισσότερο στον θώκο του «προέδρου» λόγω της πανδημίας.

Σημείωσε ότι τότε ο Ερχάν Αρικλί είχε προσφύγει στο «συνταγματικό δικαστήριο», το οποίο είπε ότι επρόκειτο για απόφαση της «βουλής».

«Σύμφωνα με το σύνταγμά μας είμαι ουδέτερος, όμως εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα πού είναι η καρδιά μου», είπε ο Τατάρ απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΕΕ και πρόσθεσε ότι «η καρδιά μου είναι και θα συνεχίσει να είναι μαζί σας».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top