ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς αδιέξοδο η συνεργασία των τεσσάρων - Όχι από ΔΗΠΑ και Οικολόγους

Προς αδιέξοδο η συνεργασία των τεσσάρων - Όχι από ΔΗΠΑ και Οικολόγους

Λιγοστεύουν τα περιθώρια για συνεργασία των τεσσάρων ανεξάρτητων υποψήφιων στις προεδρικές εκλογές και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει θετική κατάληξη στην πρωτοβουλία.

Η προσπάθεια φαίνεται να σκαλώνει στον τρόπο επιλογής του υποψήφιου με τον οποίο οι Αχιλλέας Δημητριάδης, Κώστας Χριστοφίδης, Μάριος Ηλιάδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς θα ενώσουν δυνάμεις και θα δώσουν τη μάχη το 2023.

Ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης και ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Χριστοφίδης, διαθέτουν ήδη ένα πυρήνα υποστηρικτών, όπως φαίνεται και από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, γεγονός που δημιουργεί ένα σημαντικό παράγοντα στην όλη εξίσωση. Μάριος Ηλιάδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς εμφανίζονται διατεθειμένοι να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους εάν υπάρξει κατάληξη, κάτι ωστόσο το οποίο σε αυτό το στάδιο φαίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο.

Οι τέσσερις συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 28/9 και συμφώνησαν να ζητήσουν πρόταση από εταιρεία δημοσκοπήσεων, για να δουν μια σειρά από ζητήματα ως προς τον τρόπο επιλογής του υποψήφιου που θα ηγηθεί της προσπάθειας, εάν φυσικά καρποφορήσει κάτι τέτοιο. Η εν λόγω πρόταση αναμένεται να τεθεί ενώπιόν τους τις επόμενες ημέρες.

Η προσπάθεια των τεσσάρων για συνεργασία καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη από την έλλειψη προοπτικής υποστήριξης από τα δύο κόμματα τα οποία ακόμη δεν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για τις προεδρικές εκλογές. ΔΗΠΑ και τους Οικολόγοι φαίνεται ότι έχουν διαμηνύσει ξεκάθαρα στους τέσσερις υποψήφιους ότι δεν προκρίνουν συνεργασία μαζί τους. Κατά τις πληροφορίες, η ΔΗΠΑ βρίσκεται μεταξύ Νίκου Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου. Το δε Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, κοιτάζει προς Ανδρέα Μαυρογιάννη αλλά θα πρέπει να εξασφαλίσει πράσινο φως από το 60% της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής. Εάν δεν υπάρξει κάτι τέτοιο τότε θα προχωρήσουν με ψήφο κατά συνείδηση. Η διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή θα συνέλθει την Κυριακή για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα εσωτερικής δημοσκόπησης με κάλπη, που έγινε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ των μελών, και θα αποφασίσει την ημερομηνία σύγκλησης της εκλογικής συνδιάσκεψης για να αποφασίσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top