ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζει συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής νέου «προεδρικού» στα κατεχόμενα

Αρχίζει συλλογή υπογραφών κατά της κατασκευής νέου «προεδρικού» στα κατεχόμενα

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα διοργανωθεί στα κατεχόμενα ενάντια στην κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος «προεδρικού», «βουλής», τζαμιού και «εθνικού κήπου», όπως αποφασίστηκε χθες απόγευμα στην ανοικτή συγκέντρωση στην κατεχόμενη Λευκωσία, που διοργανώθηκε από 9 πολιτικά κόμματα, στην παρουσία εκπροσώπων και από συντεχνίες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στον τ/κ Τύπο αναφέρεται ότι στην συγκέντρωση εκφράστηκε η άποψη από διάφορους ομιλητές ότι δεν είναι ενάντια στο «προεδρικό μέγαρο» που πρέπει να επικεντρωθεί ο αγώνας τους, αλλά πρέπει να εναντιωθούν στην κατοχή της Τουρκίας.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP), το Κόμμα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης (TKP), o Δρόμος Ανεξαρτησίας, το Αριστερό Κίνημα, το Κόμμα Νέα Κύπρος (YKP), το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος (BKP), το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου (KSP) και η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση (DKB).

Ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ υποστήριξε ότι προσπαθούν να πλήξουν την Τουρκία αυτοί που διαμαρτύρονται σε σχέση με την ανέγερση εκ μέρους της Τουρκίας του συγκροτήματος. «Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν δεν είναι σωστές. Αυτοί που τις κάνουν είναι εκείνοι που στηρίζουν ‘να γίνει μια ενωμένη Κύπρος με τους Ελληνοκύπριους, ότι η τδβκ δεν έπρεπε να ιδρυθεί και θέλουν την αποχώρηση της Τουρκίας από το νησί’. Ένα σοβαρό ποσοστό αυτών που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν αυτές τις αντιλήψεις και αυτά δεν είναι σωστά πράγματα».

Αν η ΕΕ στηρίζει μια σειρά από έργα, είναι και αυτό ένα έργο, πρόσθεσε, το οποίο χρηματοδοτεί η Τουρκία. «Και πρέπει να την ευχαριστήσουμε για αυτό. Και αντί να ευχαριστήσουμε την Τουρκία, γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με σκοπό να πλήξουν την Τουρκία. Δεν συμμερίζομαι καθόλου τις βαριές προσβλητικές δηλώσεις που γίνονται από ορισμένους βουλευτές οι οποίοι χρησιμοποιούν την βουλευτική τους ασυλία».

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν χαρακτήρισε (ειρωνικά) «συγκινητικές» τις δηλώσεις που γίνονται από τους «υπουργούς» για το συγκρότημα, σημειώνοντας ότι «πήραν σειρά και τις έκαναν ο ένας μετά τον άλλο». «Και οι δηλώσεις αυτές είναι σαν να και έχουν γραφτεί από το ίδιο στυλό. Είναι τόσο ισορροπημένοι μεταξύ τους. Έχουν τόση ομοφωνία όσον αφορά στο περιεχόμενο». Αυτοί που για μήνες αλληλοτρώγονταν μεταξύ τους δημόσια για διάφορα θέματα, είναι τόσο συγκινητικό πράγματι να συμφωνούν τόσο πολύ στις δηλώσεις του για το «προεδρικό», κατέληξε ο κ. Ερχιουρμάν στην ανάρτησή του.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top