Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ανακοίνωσε η Αυστραλία

Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ανακοίνωσε η Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε βάρος 28 διορισμένων από τη Μόσχα αυτονομιστών, Υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων, μετά την ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν σε βάρος προσώπων που, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, παραβίασαν το διεθνές δίκαιο για να νομιμοποιήσουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω «ψευδοδημοψηφισμάτων, παραπληροφόρησης και εκφοβισμού».

«Αυτές οι πρόσθετες κυρώσεις ενισχύουν την έντονη αντίθεση της Αυστραλίας στις ενέργειες του Προέδρου Πούτιν και εκείνων που εκτελούν τις εντολές του», δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών, επικαλούμενος τα αποτελέσματα «δημοψηφισμάτων» που το Κίεβο και η Δύση καταδίκασαν ως «παράνομα».

«Οι ουκρανικές περιοχές που επί του παρόντος βρίσκονται υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων παραμένουν κυρίαρχα εδάφη της Ουκρανίας. Κανένα ψευδοδημοψήφισμα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό», τόνισε η Γουόνγκ, αναφερόμενη στις περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Η Καμπέρα έχει επίσης στηρίξει την προσφυγή του Κιέβου στο Διεθνές Δικαστήριο για «εγκλήματα πολέμου» κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE