ΔΙΕΘΝΗ

Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ανακοίνωσε η Αυστραλία

Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ανακοίνωσε η Αυστραλία

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε βάρος 28 διορισμένων από τη Μόσχα αυτονομιστών, Υπουργών και ανώτερων αξιωματούχων, μετά την ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν για την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν σε βάρος προσώπων που, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, παραβίασαν το διεθνές δίκαιο για να νομιμοποιήσουν τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω «ψευδοδημοψηφισμάτων, παραπληροφόρησης και εκφοβισμού».

«Αυτές οι πρόσθετες κυρώσεις ενισχύουν την έντονη αντίθεση της Αυστραλίας στις ενέργειες του Προέδρου Πούτιν και εκείνων που εκτελούν τις εντολές του», δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών, επικαλούμενος τα αποτελέσματα «δημοψηφισμάτων» που το Κίεβο και η Δύση καταδίκασαν ως «παράνομα».

«Οι ουκρανικές περιοχές που επί του παρόντος βρίσκονται υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων παραμένουν κυρίαρχα εδάφη της Ουκρανίας. Κανένα ψευδοδημοψήφισμα δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό», τόνισε η Γουόνγκ, αναφερόμενη στις περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Η Καμπέρα έχει επίσης στηρίξει την προσφυγή του Κιέβου στο Διεθνές Δικαστήριο για «εγκλήματα πολέμου» κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top