ΥΓΕΙΑ

Κάνουμε γιόγκα χωρίς να σηκωθούμε από την καρέκλα - Πέντε στάσεις για καλύτερη ισορροπία

Κάνουμε γιόγκα χωρίς να σηκωθούμε από την καρέκλα - Πέντε στάσεις για καλύτερη ισορροπία

Η γιόγκα σε καρέκλα (chair yoga) είναι ένας γενικός όρος για πρακτικές που τροποποιούν τις στάσεις της γιόγκα, ώστε να μπορούν να γίνονται ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα. Αυτές οι τροποποιήσεις κάνουν τη γιόγκα προσιτή σε άτομα που δεν μπορούν να ισορροπήσουν εύκολα, δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται εύκολα από όρθια σε καθιστή θέση ή θέλουν ένα γρήγορο διάλειμμα από τη δουλειά στο γραφείο ή στο σπίτι.

*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Πολλές από τις βασικές μηχανικές του σώματος των μεμονωμένων στάσεων παραμένουν οι ίδιες. Ενώ κάθεστε σε μια καρέκλα, μπορείτε να κάνετε περιστροφές, διατάσεις ισχίου, κάμψεις προς τα εμπρός και ήπιες κάμψεις στην πλάτη.

Εκτός από ένα καλό τέντωμα, οι συμμετέχοντες στη γιόγκα με καρέκλα μπορούν επίσης να απολαύσουν άλλα οφέλη για την υγεία της γιόγκα, συμπεριλαμβανομένου του βελτιωμένου μυϊκού τόνου, των καλύτερων αναπνευστικών συνηθειών, της μείωσης του στρες, του καλύτερου ύπνου και της βελτιωμένης αίσθησης ευεξίας.

Η γιόγκα σε καρέκλα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε θέλει να απολαύσει τα οφέλη της γιόγκα και μπορεί (ή μπορεί να μην έχει) περιορισμένη κινητικότητα. Για παράδειγμα, η γιόγκα σε καρέκλα είναι εξαιρετική για όποιον χρειάζεται περισσότερη ισορροπία, διαχειρίζεται έναν τραυματισμό ή θέλει μια πιο θεραπευτική προσέγγιση στην πρακτική.

Τα μαθήματα γιόγκα σε καρέκλα είναι ευρέως διαδεδομένα σε κέντρα ηλικιωμένων, καθώς οι ηλικιωμένοι είναι το μεγαλύτερο κοινό για αυτή την προσέγγιση της γιόγκα. Επίσης τα άτομα που είναι παχύσαρκα και τα άτομα με νευρολογικές παθήσεις μπορούν να δοκιμάσουν μια τέτοια συνεδρία γιόγκα.

Οι υπάλληλοι γραφείου μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις προσαρμογές της γιόγκα σε καρέκλα για να κάνουν διατάσεις στη δουλειά.

Δέκα αναπνοές (εισπνοή-εκπνοή) σε κάθε άσκηση.

1.Chair cat-cow stretch

2. Chair raised hands pose

3. Chair extended side angle

4.Chair Pigeon

5.Chair Spinal Twist

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τις ασκήσεις παρακάτω: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top