LIKE ONLINE

Και vegan και κρέας και από 3D εκτυπωτή – Θα πληρώνατε 40 δολάρια το κιλό την μπριζόλα; - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Και vegan και κρέας και από 3D εκτυπωτή – Θα πληρώνατε 40 δολάρια το κιλό την μπριζόλα; - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι μεγάλες και σ’ αυτό σίγουρα έχει συμβάλλει η μεγάλη άνθιση που γνωρίζουν τα προϊόντα που μοιάζουν με κρέας και είναι φυτικής προέλευσης, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν έναν πιο εναλλακτικό και υγιεινό τρόπο διατροφής. Και οι νέες τεχνολογίες κάνουν πλέον αυτά τα vegan προϊόντα να φαίνονται όλο και πιο αυθεντικά και λαχταριστά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα vegan προϊόντα της Redefine Meat, μιας ισραηλινής νεοφυούς εταιρίας που φέρνει νέα δεδομένα στην αγορά των τροφίμων και μπορεί να αλλάξει την εικόνα που είχαμε μέχρι σήμερα για το κρέας φυτικής προέλευσης. Τα κομμάτια μπριζόλας «New Meat» παρασκευάζονται σε 3D εκτυπωτές και δύσκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι τελικά αυτό που έχει μπροστά του πρόκειται για ένα vegan προϊόν.

Το κρέας φυτικής προέλευσης της Redefine Meat μέχρι σήμερα διατίθεται σε σχεδόν 1.000 εστιατόρια στο Ισραήλ, τη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, με τα vegan κομμάτια μπριζόλας της ισραηλινής εταιρείας να πωλούνται περίπου 40 δολάρια το κιλό. Στόχος μάλιστα της εταιρείας είναι το «New Meat» μέχρι τέλος του 2022 να διατίθεται σε 3.000 εστιατόρια.

Για την προώθηση του «New Meat» στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτή την εβδομάδα η Redefine Meat παρουσίασε την vegan μπριζόλα της στο Beefbar της Giraudi Meats κοντά στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι. Και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες του Reuters μάλλον αυτό το κρέας φυτικής προέλευσης, που συχνά παρασκευάζεται από πρωτεΐνες μπιζελιού ή σόγιας, φαίνεται τουλάχιστον λαχταριστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρέας φυτικής προέλευσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, έχει προσελκύσει μαζικές επενδύσεις από γίγαντες του αγροδιατροφικού τομέα όπως η Nestle (NESN.S) ή η Archer-Daniels-Midland (ADM.N), αν και η εκτίναξη του πληθωρισμού και οι ανησυχίες για την ύφεση πρόσφατα ενθάρρυναν ορισμένους καταναλωτές να επιστρέψουν στα φθηνότερα προϊόντα ζωικού κρέατος.

Όσον αφορά πάντως στο «άνοιγμα» της Redefine Meat στην γαλλική αγορά, τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολα αφού η κυβέρνησης της Γαλλίας επιχειρεί να απαγορεύσει τις ονομασίες κρέατος για προϊόντα φυτικής προέλευσης. «Ίσως μας υποχρεώσει να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί στις ονομασίες που χρησιμοποιούμε, αλλά δεν θα σταματήσει τους πελάτες», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής νεοφυούς εταιρείας.

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top