ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στο Ρίκκο – Δεν παραδέχεται κανείς ενοχή – Στις 14 Σεπτεμβρίου η υπόθεση

Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στο Ρίκκο – Δεν παραδέχεται κανείς ενοχή – Στις 14 Σεπτεμβρίου η υπόθεση

Απαγγέλθηκαν την Τετάρτη οι κατηγορίες στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου και στους συγκατηγορούμενούς του Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και το δικηγορικό γραφείο, ως νομικό πρόσωπο, Andreas Neocleous & Co.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή σε καμιά από τις εννέα κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, ενώ η υπόθεση ορίστηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου, στις 09:00.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκία Οικείων Αξιωματούχων, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και συνωμοσία προς καταδολίευση.

Όπως λέχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, στόχος του δικαστηρίου είναι η ταχύτερη εκδίκαση της υπόθεσης, γι` αυτό και οι ακροαματικές διαδικασίες θα είναι σχεδόν καθημερινές.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Χρήστος Πουργουρίδης ζήτησε από το δικαστήριο όπως η υπόθεση εκδικαστεί το συντομότερο δυνατόν, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Με τη θέση του κ. Πουργουρίδη συμφώνησαν και οι συνήγοροι των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Ηλίας Στεφάνου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι κατανοεί το θέμα που τίθεται για γρήγορη εκδίκαση, ωστόσο, σημείωσε πως η Εισαγγελία δεν έχει δει μέχρι στιγμής κανένα μάρτυρα.

Είπε στο δικαστήριο πως χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Εισαγγελία, ούτως ώστε να παρουσιάσει όσο καλύτερα μπορεί την υπόθεση.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν οποιεσδήποτε προδικαστικές ενστάσεις

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top