ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόβει» και τα Χριστούγεννα η ακρίβεια – Απλά, λιτά και «συγκρατημένα» τα στολίδια στα καταστήματα φέτος

«Κόβει» και τα Χριστούγεννα η ακρίβεια – Απλά, λιτά και «συγκρατημένα» τα στολίδια στα καταστήματα φέτος

Πιο συγκρατημένες και μαζεμένες, φαίνεται ότι θα είναι οι Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις φέτος στα καταστήματα της Λευκωσίας, με την ακρίβεια να «χτυπά» και την πόρτα των καταστηματαρχών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας, κ. Λάκης Ζωΐδης, ανέφερε πως, «σίγουρα θα έχουμε Χριστουγεννιάτικο διάκοσμα φέτος, αλλά σε επαφές που είχαμε και με το Δήμο Λευκωσίας, θα είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί, πιο μαζεμένοι όμως, θα υπάρχει η εικόνα που προδιαθέτει τον κόσμο να βγει να διασκεδάσει, να κάνει αγορές και να κινηθεί γενικότερα το παζάρι».

Ερωτηθείς για το τι δεν θα δούμε συγκεκριμένα στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό και κατά πόσο θα στερήσει στον κόσμο μια φαντασμαγορική διακόσμηση, ο κ. Ζωΐδης απάντησε ότι, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο κύριος λόγος που θα είναι πιο μετριασμένη η ποσότητα στα λαμπιόνια, τονίζοντας παράλληλα πως, «ο μικρός περιορισμός που θα υπάρξει, δεν θα είναι τέτοιος που θα μας βγάζει από τη Χριστουγεννιάτικη διάθεση».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ζωΐδης πρόσθεσε ότι, «είμαστε σε επαφή με το Δήμο και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, θα ενημερωθούμε ακριβώς για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο. Όπως γνωρίζουμε, θα υπάρχουν εκδηλώσεις, θα υπάρξει φωταγώγηση αλλά, μέσα σε πλαίσια που να συνάδουν με την εικόνα της κοινωνίας, χωρίς να προκαλέσουμε».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει κίνηση στο παζάρι, ο κ. Ζωΐδης επισήμανε ότι, «σιγά, σιγά το παζάρι άρχισε να κινείται και όσο πλησιάζουν οι γιορτές ευελπιστούμε ότι θα κινηθεί ακόμη περισσότερο όταν ο κόσμος βγει έξω», ενώ αναφερόμενος στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης σημείωσε ότι, «ίσως να είναι ο μοναδικός επιχειρησιακός κλάδος ο οποίος δεν έχει μπει σε ιδιαίτερες αυξήσεις, αφού προσπαθούμε να προωθήσουμε όσο είναι δυνατό το πρόσθετο κόστος λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top