ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρνείται ενοχή ο τέως Κιτίου: «Είμαι αθώος και άδικα κατηγορούμαι για αυτή την υπόθεση»

Αρνείται ενοχή ο τέως Κιτίου: «Είμαι αθώος και άδικα κατηγορούμαι για αυτή την υπόθεση»

Κατηγορηματικά αρνείται την ενοχή ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του σε ανήλικο κορίτσι, 15 χρόνων, τον Νοέμβριο του 1981. Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο τέως Κιτίου κατέθεσε ενόρκως, από το εδώλιο του μάρτυρα, στο πλαίσιο της απολογίας του.

Στην απολογία του ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε μεταξύ άλλων: «αρνούμαι με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα όσα ψευδώς αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο από την παραποιούμενη, ότι της επιτέθηκα άσεμνα στο γραφείο μου».

Παράλληλα ανέφερε ότι: «μου προκαλεί επίσης κατάπληξη πως και η παραποιούμενη προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία το 2021, μετά πάροδο 40 χρόνων από την κατ’ ισχυρισμό άσεμνη επίθεση».

«Δηλώνω με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαι αθώος και άδικα κατηγορούμαι για αυτή την υπόθεση».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 02 Νοεμβρίου, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο το δικαστήριο έκρινε πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 84χρονου τέως Μητροπολίτη Κιτίου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο τέως Κιτίου αθωώθηκε στη δίκη που είχε προηγηθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, κατηγορούμενος για βιασμό γυναίκας. Ο δικηγόρος του, Μ. Πικής είχε θέσει θέμα «έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών του κατηγορουμένου», υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία. Θέση, όμως, που απέρριψε, τότε, το δικαστήριο. Σημειώνεται πως σε εκείνη τη διαδικασία, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου είχε προβεί σε ανώμοτη δήλωση, δηλαδή χωρίς όρκο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top