ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό, οικονομία και ενέργεια στις επαφές Γιούνκερ

Κυπριακό, οικονομία και ενέργεια στις επαφές Γιούνκερ

Τα ζητήματα της οικονομίας, της ενέργειας και η πορεία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 16-17 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Γιούνκερ  στο νησί από τη στιγμή που έγινε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον οποίο θα συνοδεύει ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Πέμπτη για να συζητήσουν τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας και το πώς η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη. Ενεργειακά ζητήματα και η πρόοδος των συνομιλιών για το Κυπριακό θα είναι επίσης βασικά θέματα των συζητήσεων.

Τη δεύτερη μέρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα απευθυνθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το Γιαννάκη Ομήρου, Πρόεδρο της Βουλής, και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, τα οποία αντιπροσωπεύονται στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συναντήσει επίσης τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζίμε τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την τουρκοκυπριακή κοινότητα να προετοιμαστεί για την περίοδο μετά τη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος. Ο κ. Γιούνκερ και οι δύο ηγέτες θα έχουν κοινό γεύμα εργασίας στη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη Γιούνκερ στην Κύπρο, οι συντεχνίες και οργανώσεις που απαρτίζουν την πλατφόρμα “Η Κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί” θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, ώρα 11 πμ έξω από τη Βουλή, εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια “στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη πολιτική σκληρής λιτότητας που διευρύνει ολοένα και περισσότερο την φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top