ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Oι συντεχνίες της ΑΗΚ καλούν τους αρμοδίους να μην δυναμιτίζουν το κλίμα

Oι συντεχνίες της ΑΗΚ καλούν τους αρμοδίους να μην δυναμιτίζουν το κλίμα

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ καλούν τους αρμόδιους φορείς, μέχρι την εκ νέου σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου "να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και με υπευθυνότητα να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που είναι δυνατόν να δυναμιτίσουν το κλίμα".

Τονίζουν ακόμη ότι οι συντεχνίες βρίσκονται στη διάθεση του εργοδότη "για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απομένουν για την πλήρη συμμόρφωση της ΑΗΚ με τις αποφάσεις της ΡΑΕΚ".

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι "μετά τις μονομερείς ενέργειες των Υπουργείων Οικονομικών και Ενέργειας με τις οποίες αγνόησαν και παραβίασαν τις εισηγήσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ημερομηνίας 7 Απριλίου 2015, προωθώντας τον Περί Δημοσίων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμο του 2015 και τον Περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού τροποποιητικό Νόμο (ΙΙ) του 2015", έχουν προβεί στη λήψη μέτρων από τις 24 Ιουνίου 2015 για προστασία του Οργανισμού και της οικονομίας του τόπου.

Στις 7 Ιουλίου, προστίθεται, η Επιτροπή Εμπορίου ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα και να μεταφέρει τις θέσεις των συντεχνιών ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών.

Μετά από την παρέμβαση της Βουλής, αναφέρουν οι συντεχνίες, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι για το  Νομοσχέδιο που αφορά την ανεξαρτητοποίηση του  ΔΣΜΚ δεν θα γίνει καμία επιπρόσθετη ενέργεια, αν δεν συναξιολογηθούν και τα πορίσματα της μελέτης που διεξάγει το Υπουργείο.

Επίσης δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να προωθηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο που αφορά τα ΔΟΚΕ κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου, περίοδο κατά την οποία αναστέλλονται οι εργασίες της Βουλής και ότι μετά την έναρξη των εργασιών της Βουλής ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου θα συγκαλέσει την Επιτροπή για επανεξέταση της κατάστασης.

"Σεβόμενοι το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, η οποία είναι σημαντική για την οικονομία του τόπου, κάναμε αποδεκτή την έκκληση του κ. Ζαχαρίου και αποφασίσαμε την αναστολή των μέτρων. Στο μεσοδιάστημα μέχρι την εκ νέου σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και με υπευθυνότητα να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που είναι δυνατόν να δυναμιτίσουν το κλίμα", αναφέρουν οι συντεχνίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top