LIKE ONLINE

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο λειτουργεί ασταμάτητα εδώ και 1.300 χρόνια

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο λειτουργεί ασταμάτητα εδώ και 1.300 χρόνια

Υπάρχουν ξενοδοχεία με πολύ σύντομη ζωή, εποχιακά ξενοδοχεία, οικογενειακά ξενοδοχεία, μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, και μετά υπάρχει το Nishiyama Onsen Keiunkan, το οποίο έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, καθώς είναι ανοιχτό εδώ και 1317 χρόνια.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Akaishi, δύο ώρες μακριά από το όρος Fuji, στην Ιαπωνία. Εκτός από το ότι αποτελεί το παλαιότερο ξενοδοχείο στον πλανήτη, ανήκει και στην ίδια οικογένεια εδώ και 52 γενιές. Κάτι πραγματικά μοναδικό στον επιχειρηματικό κόσμο.

Σύμφωνα με ειδικούς των επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Κιότο, η αφοσίωση στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ο σεβασμός στην παράδοση και το ενδιαφέρον για τη μετάδοση της κληρονομιάς βοηθούν στην κατανόηση του φαινομένου του shinise, των γνωστών «παραδοσιακών και ιστορικών επιχειρήσεων» στην Ιαπωνία.

Το πεντάστερο Nishiyama Onsen Keiunkan άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 705 μ.Χ. και από τότε δουλεύει ασταμάτητα χωρίς να κλείσει ποτέ. Διαθέτει 37 δωμάτια, ενώ το κύριο αξιοθέατο του είναι οι θερμαινόμενες ιαματικές πηγές, γνωστές ως onsen, που προσφέρουν στους επισκέπτες ένα ήσυχο καταφύγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ανακαινίστηκαν το 1997 για να προσφέρουν περισσότερη άνεση στους επισκέπτες.

Ωστόσο, διατηρεί την αρχιτεκτονική των κτιρίων και των κήπων του, παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία για να εκτιμήσετε την τυπική ιαπωνική παράδοση. Η τοποθεσία, περιτριγυρισμένη από βουνά και νερό, προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση.

Η τιμή της διανυκτέρευσης σε ένα από τα δωμάτιά του είναι περίπου 400 ευρώ, ενώ στο πακέτο περιλαμβάνεται ένα δείπνο γευσιγνωσίας σε στυλ kaiseki, δηλαδή ένα μενού που αποτελείται από διάφορα πιάτα που σερβίρονται σε μικρές μερίδες και τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως λαχανικά και ψάρι, συνοδευόμενα πάντα από σάκε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KZ-TCAIJ (@kztrip365)

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top