ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας

Τέλος η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας

Αναστολή των απεργιακών τους μέτρων αποφάσισαν σήμερα Πέμπτη (10/11) οι 22 λιμενεργάτες και οι τέσσερις σημειωτές στο λιμάνι Λάρνακας. Τόνισαν, ωστόσο, ότι παραμένουν ενωμένοι και σε ετοιμότητα, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.

Μετά από συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών Γιάννη Νικολαΐδη, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας, κατά την οποία ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν για το θέμα τους από τις συντεχνίες και από τον Υπουργό Εργασίας Κυριάκο Κούσιο και αποφάσισαν ν’ αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Με την αναστολή των απεργιακών μέτρων, ακυρώνεται η αυριανή συνεδρία του Λιμενικού Συμβουλίου Λάρνακας, ενώ ορίστηκε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα (14/11), στις 12μ.μ., για επίλυση του ζητήματος της ολοκλήρωσης της λιμενεργατικής εργασίας στο μόλο, στην παρουσία των Υπουργών Μεταφορών, Εργασίας και όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Το πρωί, οι λιμενεργάτες, οι οποίοι είχαν κατέλθει σε απεργία από την περασμένη Τρίτη, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ζητώντας να εφαρμοστεί η ενδιάμεση λύση που συμφωνήθηκε στις 27 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Μεταφορών.

Η συμφωνία αυτή αφορά ποσοστό διεκπεραίωσης των εργασιών του λιμανιού 50-50 ανάμεσα στους λιμενεργάτες και τους διαχειριστές του λιμανιού, δηλαδή την εταιρεία Kition Ocean Holdings Ltd.

Τους λιμενεργάτες συνάντησε έξω από το Υπουργείο Μεταφορών ο γενικός διευθυντής Γιάννης Νικολαΐδης, ο οποίος τους προέτρεψε να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους και να προσέλθουν σε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΠΕΟ Νάντια Κυρίτση εξέφρασε την άποψη ότι με καλή θέληση από όλες τις πλευρές, υπάρχει η δυνατότητα όπως η ενδιάμεση αυτή συμφωνία, η οποία, όπως είπε, λειτουργεί τα τελευταία πεντέμισι χρόνια στο λιμάνι Λεμεσού, να αποτελέσει τη λύση του ίδιου ζητήματος και στο λιμάνι Λάρνακας. «Παράκληση είναι να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να πρυτανεύσουν καλύτερες σκέψεις για το καλό της κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας. Το μόνο αίτημα που υπάρχει εκ μέρους των εργαζομένων είναι ο σεβασμός στις συμφωνίες, στη συλλογική σύμβαση, στα εργασιακά θέσμια της Κύπρου και στην εργατική ειρήνη», κατέληξε η κ.Κυρίτση.

Να σημειωθεί, ότι εξαιτίας της διήμερης απεργίας στο λιμάνι Λάρνακας «εγκλωβίστηκαν» πλοία φορτωμένα με ζωοτροφές καθώς κι ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο από την Κίνα, το οποίο μετέφερε υλικά και σωλήνες που προορίζονται για έργα στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top