Στη φυλακή για 3 χρόνια - Ένοχος 28χρονος υποβοήθησης παράνομης εισόδου μεταναστών

Στη φυλακή για 3 χρόνια - Ένοχος 28χρονος υποβοήθησης παράνομης εισόδου μεταναστών

Το Κακουργιοδικείο Πάφου καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, άντρα ηλικίας 28 ετών, αφού τον βρήκε ένοχο στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος καθώς επίσης υποβοήθησης παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόου τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στο πλαίσιο διερεύνησης των πιο πάνω αδικημάτων, η Αστυνομία προχώρησε στις 28 Απριλίου βάσει δικαστικών ενταλμάτων στη σύλληψη δύο προσώπων.

Πρόκειται για δυο νεαρούς άντρες ηλικίας 30 και 28 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, χθες (28/4) τα ξημερώματα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ βρίσκονταν σε θαλάσσια περιπολία, εντόπισαν ύποπτο φουσκωτό σκάφος στη περιοχή του Λατσιού, στο οποίο επέβαιναν 26 συνολικά πρόσωπα.

Το σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμανάκι Λατσιού, όπου αργότερα την ίδια ημέρα, οι άτυποι μετανάστες, μετά τις νενομισμένες εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους, μεταφέρθηκαν στον χώρο κράτησης άτυπων μεταναστών στη Λευκωσία.

Κατά την ανακοπή του σκάφους, οδηγός ήταν ο 30χρονος, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε, ότι κατά την πορεία του σκάφους προς την Κύπρο, οδηγός ήταν ο 28χρονος.

Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Το ΤΑΕ Πάφου, σε συνεργασία με την ΥΑΜ (Κλιμάκιο Πάφου) και τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

«Εκτοξεύεται» η δημοτικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Στο 41% η θετική αξιολόγηση

Σημαντική άνοδο καταγράφει η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα διαδοχικά ευρήματα της RAI Consultants για λογαριασμό του Alpha, με τη θετική αξιολόγηση των πολιτών να παρουσιάζει σταθερή και εντυπωσιακή αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάιο του 2026. Σημειώνεται ότι αυτή η μέτρηση έρχεται να επιβεβαιώσει ευρήματα κι άλλων ερευνών (IMR/Καθημερινή) που καταδεικνύουν σημαντική αύξηση αποδοχής και δημοτικότητας Προέδρου Χριστοδουλίδη και Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE