Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καρούσος: «Το καλύτερο δώρο για την Κύπρο και για μένα οι ανακοινώσεις της Ryanair» - Ικανοποίηση κι από Περδίο

Καρούσος: «Το καλύτερο δώρο για την Κύπρο και για μένα οι ανακοινώσεις της Ryanair» - Ικανοποίηση κι από Περδίο

Το μεγαλύτερο πτητικό πρόγραμμα που είχε ποτέ από και προς την Κύπρο ανακοίνωσε για το καλοκαίρι του 2023 η Ryanair, η οποία με μια επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων θα προσθέσει και τέταρτο αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Πάφου, αυξάνοντας τα δρομολόγια της σε 41 με τη συμπερίληψη πέντε νέων προορισμών.

Την ανακοίνωση χαιρέτισαν τόσο ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, όσο και Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, τονίζοντας πως αυτή ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των σχεδίων κινήτρων που παρέχονται στις αεροπορικές εταιρείες.

Στόχος 2 εκατ. επιβάτες

Με την ενίσχυση του πτητικού της προγράμματος, η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, αυξάνει το πτητικό της πρόγραμμα σε πέραν των 260 πτήσεων εβδομαδιαίως και φιλοδοξεί να αυξήσει την επιβατική της κίνηση από και προς το νησί στα δύο εκατομμύρια τους επόμενους 12 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας Τζέισον ΜακΓκίνες.

«Πρόκειται για μια επένδυση $400 εκατομμυρίων και εκτιμούμε ότι θα μεταφέρουμε περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες τους επόμενους 12 μήνες, που θα μας καταστήσει την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κύπρο», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. ΜακΓκίνες.

Σημείωσε δε πως το καλοκαίρι του 2023 θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέχρι τώρα πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Κύπρο με 41 δρομολόγια, προσθέτοντας πως το αυξημένο πτητικό πρόγραμμα έχει ως αποτέλεσμα 120 άμεσες θέσεις εργασίας και 1.600 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ο κ. ΜακΓκίνες ανέδειξε τη σημασία των μακροχρόνιων σχεδίων κινήτρων. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ryanair, η μακροχρόνια βεβαιότητα κόστους και εργαστήκαμε καλά με τους εταίρους μας για να έχουμε αποτέλεσμα, το οποίο μας έδωσε την εμπιστοσύνη να φέρουμε και τέταρτο αεροσκάφος», τόνισε.

Σημείωσε μεν ότι είναι επιφυλακτικός για τους χειμερινούς μήνες λόγω και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσουν ένα πρόγραμμα που είναι μεγαλύτερο από το 2022.

Τέλος, με αφορμή τη το νέο πτητικό της πρόγραμμα, ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair ανακοίνωσε προσφορά αεροπορικών θέσεων με ναύλα από μόλις €29,99 για ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2023 για τα οποία πρέπει να γίνει κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της 23η2 Νοεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας της.

Ικανοποίηση Hermes
Στις δικές της δηλώσεις, η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, τόνισε πως μετά την πανδημία του κορωνοϊού, το κλειδί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επιβατών και η επιστροφή στην ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης ήταν η συνεργασία και ευελιξία.

«Παραμένουμε συλλογικά επικεντρωμένοι στην επανεκκίνηση του τουρισμού, αλλά και στη διατήρηση της υπηρεσίας υψηλής ποιότητας που προσφέρουμε στους πελάτες μας και στο επιβατικό κοινό», είπε η κ. Καλογήρου και επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του έτους η επιβατική κίνηση θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, που αντιστοιχεί στο 80% του 2019, παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απώλεια της ρωσικής αγοράς.

Επενδύσεις 45 εκατ. ευρώ για βελτίωση τουριστικού προϊόντος

Χαιρετίζοντας το πτητικό πρόγραμμα της Ryanair, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε πως περιλαμβάνει και νέα δρομολόγια προς αγορές, οι οποίες πηγάζουν από την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό.

Ο Σάββας Περδίος υπογράμμισε τη σημασία των σχεδίων κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρίες, τονίζοντας πως «ναι είναι σημαντική η δουλειά το Υφυπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, είναι σημαντική η διαφήμιση, αλλά χωρίς ένα πλαίσιο σταθερό πάνω στα κίνητρα δεν κλείνει ο κύκλος».

Τόνισε πως με την έναρξη της πανδημίας της Covid-19 «βάλαμε δύο στόχους να συνεχίσει η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής του τουρισμού και μάλιστα να επισπευθεί, ούτως ώστε πρώτον να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες που θα παρουσιάζονταν και δεύτερον να μπορέσουμε να δώσουμε ώθηση στον προορισμό ώστε να αναβαθμιστεί».

Όπως είπε, τα τελευταία τρία χρόνια το Υφυπουργείο έχει επενδύσει €45 εκατ. για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ενώ θα επενδυθούν άλλα €80 εκατ. τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, χωρίς να περιλαμβάνονται οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. «Άρα, βλέπετε ότι αυτές οι επενδύσεις φέρνουν και την εμπιστοσύνη τεράστιων εταιρειών όπως είναι η Ryanair» συμπλήρωσε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού επανέλαβε την εκτίμηση ότι η χρονιά θα κλείσει περίπου στο 80% των τουριστικών αφίξεων του 2019, της χρονιάς ρεκόρ για την Κύπρο, που είναι ένα «εξαιρετικό αποτέλεσμα» δεδομένης της απώλειας της ρωσικής αγοράς, για να υπογραμμίσει πως οι αφίξεις από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασαν αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2019.

«Επίσης η ΕΕ ως σύνολο είναι ο Νο 1 αγορά, πέραν του 40% των συνολικών αφίξεων στην Κύπρο έρχονται από τη ΕΕ σήμερα και τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια είμαι βέβαιος ότι αυτό το ποσοστό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο», είπε, προσθέτοντας ότι με τη βοήθεια της Ryanair η τουριστική κίνηση από τις χώρες τα ΕΕ θα μπορεί να φτάσει στο 50% ή στο 60% των συνολικών αφίξεων τα επόμενα χρόνια.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις, εκτιμά ο Καρούσος

Στις δικές του δηλώσεις, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είπε ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί «το καλύτερο δώρο» τόσο για την Κύπρο όσο και για τον ίδιο, αφού η ανακοίνωση έγινε κατά την ημέρα των γενεθλίων του.

Και ο κ. Καρούσος ανέδειξε τη συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Hermes, λέγοντας πως πλέον λειτουργούν ως ομάδα για την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας, ενώ επεσήμανε πως το αεροδρόμιο της Πάφου είναι από τα λίγα αεροδρόμια της Ευρώπης που παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σύγκριση με το 2019.

Πέραν των σχεδίων κινήτρων, ο κ. Καρούσος είπε πως η κυβέρνηση έχει επίσης φιλελευθεροποιήσει την αγορά των υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια, με όφελος άλλα €15 με €20 εκατ. όφελος προς τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας, αφού έχουν μειωθεί κατά 40% με 50% οι χρεώσεις προς τις εταιρείες αυτές χωρίς κόστος στον φορολογούμενο. Ανέδειξε επίσης τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την ΕΕ, όπως τη διακήρυξη για τη αεροπορική συνδεσιμότητα και τις πρωτοβουλίες για μείωση των αντικτύπου του πακέτου Fit for 55 στην αεροπορική συνδεσιμότητα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μετά την ανακοίνωση της Ryanair θα ακολουθήσουν και άλλες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα ανακοινώσουν και πρόσθετους προορισμούς, είτε ενίσχυση των υφιστάμενων προγραμμάτων τους ή να φέρουν επιπρόσθετα αεροσκάφη και να ενισχύσουν την αεροπορική τους βάση», είπε.

Όπως πρόσθεσε «η Ryanair είναι εταίροι για την Κύπρο και επενδύουν στη Κύπρο, θεωρούν ότι είμαστε αξιόπιστη χώρα στο θέμα των αερομεταφορών και το ότι είδαμε ότι ανακοίνωσε μια επένδυση 400 εκατομμυρίων, αυτό λέει πάρα πολλά και για τον τρόπο που λειτουργούμε»

Καταλήγοντας, ο κ. Καρούσος τόνισε πως «ο πήχης έχει μπει πάρα πολύ ψηλά και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις στην αεροπορική συνδεσιμότητα της χώρας και όπως έχω πει αναμένω και άλλες αεροπορικές να αξιοποιήσουν τα κίνητρα, να αξιοποιήσουν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της χώρας και να ενισχύσουν και άλλο το πτητικό τους πρόγραμμα».

Κινούνται ανοδικά οι αναζητήσεις

Σε ερώτηση για τις προοπτικές της επόμενης χρονιάς δεδομένου ότι πολλές χώρες της ΕΕ, αλλά και η Βρετανία εκτιμάται ότι θα εισέλθουν σε ύφεση, ο κ. Περδίος είπε εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία πως η επόμενη χρονιά θα κινηθεί τουλάχιστον στα σημερινά δεδομένα.

«Άλλο το γενικό κομμάτι της οικονομίας και ούτε σημαίνει κατά ανάγκη ότι όλοι θα επιλέξουν να αφήσουν πίσω τις διακοπές τους μέσα σε αυτή την κρίση», είπε, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες μελέτες λένε ότι ταξίδι αναψυχής είναι από τα τελευταία έξοδα που κόβει κανείς

Αναφέρθηκε στην παρουσία του Υφυπουργείου στην έκθεση World Travel Market λέγοντας ότι κανένας οργανωτής ταξιδίων δεν εξέφρασε ανησυχία για του χρόνου, κανένας δεν μας είπε ότι μειώνει το πρόγραμμα για του χρόνου

«Αντίθετα παραμένουν αισιόδοξοι για το πώς θα κλείσει η χρονιά φέτος αλλά και του χρόνου και είναι κάτι για το οποίο και εμείς το βλέπουμε στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο», είπε.

Ειδικότερα, είπε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η Κύπρος παρουσιάζει αύξηση 20% σε αναζητήσεις από το διαδίκτυο, ενώ τον Οκτώβριο οι αναζητήσεις παρουσιάζουν αύξηση 40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

«Δεν μεταφράζονται αυτές όλες οι αναζητήσεις πάντα σε κρατήσεις όμως δείχνει την πρόθεση του κόσμου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεγέλασαν εταιρεία με ψεύτικο τιμολόγιο μεγάλου χρηματικού ποσού - Λάμβανε ψεύτικα μηνύματα και η εταιρεία στο εξωτερικό

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

Χαμός στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου - Έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις - Τι συνέβη και μέχρι πότε θα συνεχιστεί

Αυτό είναι το στούντιο-υπερπαραγωγή του Λούη! - Ο «Βασιλιάς» επιστρέφει στον AlphaΔιαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό – Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο – Νέες ρίψεις από εναέρια μέσα το πρωί

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό – Παραμένουν δυνάμεις στο σημείο – Νέες ρίψεις από εναέρια μέσα το πρωί

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των Κοινοτήτων Δωρός - Λιμνάτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top