ΚΥΠΡΟΣ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τους Κύπριους της Βρετανίας ότι προτίθεται να συγκροτήσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τους Κύπριους της Βρετανίας ότι προτίθεται να συγκροτήσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Την αποφασιστικότητα του να συγκροτήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του εξέφρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται. Μιλούσε ενώπιον ευρύτατης παροικιακής συγκέντρωσης σε μια κατάμεστη αίθουσα στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου.

Έχοντας στο πλευρό του, εκτός από κορυφαίους παροικιακούς παράγοντες και τον διακεκριμένο Κύπριο γιατρό δρ. Κύπρο Νικολαϊδη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρύτατης αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Πέραν από δεδηλωμένη επιθυμία της κοινωνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διαβούλευσης του με την κοινωνία των πολιτών, η οικοδόμηση της ενότητας θα είναι η απάντηση για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών από τις απανωτές κρίσεις, αλλά και την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών μας προκλήσεων.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό να γίνονται δηλώσεις ενάντια σε μια τέτοια προοπτική μέσα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας και της προσπάθειας δημιουργίας πόλωσης από κάποιους, όμως αυτό που προέχει είναι, η επόμενη μέρα των προεδρικών εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους. «Η υλοποίηση της πρότασής μας για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας αποτελεί μια αναγκαιότητα στην οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να ανταποκριθεί με ωριμότητα και υπευθυνότητα», ανέφερε.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έστειλε ισχυρό μήνυμα ότι θα είναι ύψιστη προτεραιότητά του και δεν θα φεισθεί κόπων, μόχθων και θυσιών ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, αλλά και να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού που να απελευθερώνει και να επανενώνει την πατρίδα μας στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξένους εγγυητές και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων, Λατίνων και όλων των νόμιμα διαμενόντων στην Κύπρο.

Παράλληλα, συμπλήρωσε, οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της διεθνούς υπόστασης και παρουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ενδυνάμωση της ενότητας του λαού και της ηγεσίας, για την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος και της αμυντικής μας θωράκισης, για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης οικονομίας και κυρίως για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η μεσαία τάξη και την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης της, ενώ τόνισε την ανάγκη για την προστασία των ευάλωτων ομάδων, αναφέρθηκε δε στο ιδεολογικοπολιτικό του πλαίσιο που είναι στηριγμένο στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, στον πολιτικό ορθολογισμό και στην ευημερία του λαού.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέπτυξε τις προτάσεις και το προεκλογικό πρόγραμμα διακυβέρνησής του και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό.

Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσα και από τις προηγούμενες του ιδιότητες ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Εξωτερικών. Ειδικότερα σήμερα, με τις συνέπειες που έχει επιφέρει το BREXIT, η παροικία μας, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, βρίσκεται ενώπιον νέων προκλήσεων που θα πρέπει να απασχολήσουν πολιτεία και οργανωμένα σύνολα αποδήμων για να επιλυθούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Της πολιτικής συγκέντρωσης προηγήθηκε συνάντηση με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου όπου και συζητήθηκαν η προοπτική επίλυσης του εθνικού μας θέματος και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα της παροικίας λόγω BREXIT.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top