ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδική ασφάλεια: Συμπερίληψη επικοινωνιακών μηνυμάτων σε διαφημίσεις - Τι προνοεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

Οδική ασφάλεια: Συμπερίληψη επικοινωνιακών μηνυμάτων σε διαφημίσεις - Τι προνοεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε

Την ψήφιση του νομοσχεδίου για υποχρεωτική συμπερίληψη μηνυμάτων για θέματα οδικής ασφάλειας, σε διαφημίσεις που έχουν σχέση με την αγορά οχημάτων και την κατανάλωση αλκοόλ, χαιρέτισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, αναφέροντας ότι τον Ιανουάριο θα εκδοθεί το πρώτο υπουργικό διάταγμα που θα προβλέπει τις απαιτήσεις και σχετικές λεπτομέρειες για την προβολή των μηνυμάτων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί «ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο θα αξιοποιήσουμε για προώθηση, προβολή και ενημέρωση θεμάτων οδικής ασφάλειας», εξηγώντας ότι σε κάθε διαφήμιση, τηλεοπτική, ραδιοφωνική, ψηφιακή, έντυπη ή άλλη, που έχει σχέση με την αγορά οχημάτων και την κατανάλωση αλκοόλ, υποχρεωτικά θα περιλαμβάνεται και σχετικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια.

«Με τον τρόπο αυτό πολλαπλασιάζουμε με γεωμετρική πρόοδο την προβολή μας για την οδική ασφάλεια», σημείωσε, αναφέροντας ότι τον Ιανουάριο θα εκδοθεί το πρώτο διάταγμα αφού προηγηθεί και σχετική διαβούλευση τον Δεκέμβριο. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνο Μιουσιούττα, και τα μέλη της για τη συνεργασία και την προώθηση του νομοσχεδίου.

Όπως εξηγεί το Υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τον τροποποιητικό νομοσχέδιο ο Υπουργός δύναται, με διάταγμα που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να καθορίσει απαιτήσεις για σκοπούς βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, με τη συμπερίληψη επικοινωνιακών μηνυμάτων σε διαφημίσεις προώθησης αγοράς οχημάτων ή διαφημίσεις που αφορούν στην κατανάλωση αλκοόλ ή να καθορίσει άλλους τρόπους ένταξης αυτού του είδους επικοινωνιακών μηνυμάτων σε διαφημίσεις για την αγορά οχημάτων ή διαφημίσεις που αφορούν στην κατανάλωση αλκοόλ. Σημειώνεται ότι την υποχρέωση για συμπερίληψη των μηνυμάτων έχει, με βάση τον Νόμο, το πρόσωπο εκ μέρους του οποίου γίνεται η προώθηση του προϊόντος.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ακόμα ότι, πέρα από το εν λόγω νομοσχέδιο, προωθεί και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στην οδική ασφάλεια, όπως είναι η εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης, ο θεσμός των πρεσβευτών οδικής ασφάλειας, τα σχέδια επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού μοτοσικλετιστών, η προώθηση του τεχνικού ελέγχου για μοτοσικλέτες, το σχέδιο επιχορήγησης παιδικών καθισμάτων για λεωφορεία, η ψήφιση του νόμου για τα ηλεκτρικά σκουτεράκια και η ολοκλήρωση σχετικών νομοσχεδίων για τις σχολές και τους εκπαιδευτές οδηγών, αλλά και των κανονισμών για υποχρεωτική καταγραφή και δήλωση στο ιστορικό κάθε οχήματος των ζημιών από οδικές συγκρούσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top