ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απίστευτο αλλά κυπριακό: Άφησαν νεκρό Ινδό έξω από το ψυγείο για 1,5 μήνα λόγω… κορωνοϊού

Απίστευτο αλλά κυπριακό: Άφησαν νεκρό Ινδό έξω από το ψυγείο για 1,5 μήνα λόγω… κορωνοϊού

Ένα απίστευτο και ταυτόχρονα μακάβριο περιστατικό, φέρνει στο φως σήμερα (1/12) η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» και αφορά 25χρονο Ινδό που απεβίωσε τον Απρίλιο του 2020 και που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έμεινε εκτός ψυγείων για 1,5 μήνα λόγω… κορωνοϊού. Μάλιστα, το όλο συμβάν φαίνεται να επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται σχετικές καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας του αποβιώσαντα, ο 25χρονος Ινδός απεβίωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης. Μετά τον θάνατό του, η σορός παρέμεινε στο νεκροτομείο για 1,5 μήνα μέχρι να γίνει η νεκροτομή.

Σύμφωνα, δε, με την καταγγελία του δικηγόρου, διαπιστώθηκε ότι λόγω κακής συντήρησης «παρουσίαζε μύκητες (μούχλα) σε όλο το πρόσωπο, τη γλώσσα και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη τη στοματική κοιλότητα, λαιμό, αυχένα, τριχωτό της κεφαλής και στην πλάτη», με αποτέλεσμα, κατά τη νεκροψία οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας δεν κατάφεραν να λάβουν οφθαλμικό υγρό, λόγω του ότι επήλθε πλήρης αφυδάτωση και καταστροφή των οφθαλμών.

Παραδοχή Υπ. Υγείας

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να παραδέχεται την κακή συντήρηση της σορού, σε επιστολή ημερομηνίας 31/7/2020, και στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ενόψει της Covid-19, οι νεκροτομές μέχρι το τέλος Μαΐου (2020) περιορίστηκαν μόνο στους εγκληματικούς και βίαιους θανάτους. Ως εκ τούτου, κατόπιν επιθυμίας μίας εκ των θεραπόντων ιατρών του θανόντα για διενέργεια νεκροτομής, η σορός παρέμεινε για 1,5 μήνα εκτός κατάψυξης, εν αναμονή της απόφασης για νεκροψία».

«Τελικά η νεκροψία πραγματοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, όπου κατά την ιατροδικαστική έρευνα διαπιστώθηκε η πολύ κακή κατάσταση της σορού στους ψυκτικούς θαλάμους του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας», σημειώνει το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως, στο δημοσίευμα, καταγράφονται μαρτυρίες για ιατρική αμέλεια, ενώ αναφέρεται και ότι, η Νομική Υπηρεσία δεν θεωρεί επαρκή στοιχεία για ποινική έρευνα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top