ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις Τραμπ - Το «μοτίβο» που εντόπισε η Επιτροπή

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις Τραμπ - Το «μοτίβο» που εντόπισε η Επιτροπή

Η Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής, υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τις επόμενες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι η IRS απέτυχε να ελέγξει σωστά τους φόρους του πρώην προέδρου όσο ήταν στην εξουσία.

Η επιτροπή κυκλοφόρησε επίσης μια έκθεση την Τρίτη (20/12) που περιγράφει λεπτομερώς τις φορολογικές δηλώσεις έξι ετών του πρώην προέδρου, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών του για τεράστιες ετήσιες ζημίες που μείωσαν σημαντικά τη φορολογική του επιβάρυνση.

Σύμφωνα με το CNNi, ο πρόεδρος της επιτροπής Ρίτσαρντ Νιλ και οι συνάδελφοί του δήλωσαν την Τρίτη ότι τα αρχεία που έλαβαν έδειξαν ότι ο έλεγχος των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ «δεν έγινε» όπως έπρεπε, καθώς οι επιστροφές του υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό έλεγχο μόνο μία φορά, το 2019, μετά από έρευνα των Δημοκρατικών.

«Η έρευνα που έγινε σε σχέση με το υποχρεωτικό πρόγραμμα ελέγχου ήταν ανύπαρκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νιλ στους δημοσιογράφους μετά την ακρόαση της επιτροπής.

Η επιτροπή δημοσίευσε επίσης μια συμπληρωματική έκθεση από τη Μικτή Επιτροπή Φορολογίας (JCT) που περιελάμβανε λεπτομέρειες για τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ από το 2015 έως το 2020, πριν από την προγραμματισμένη έκδοση των ίδιων των δηλώσεων.

Αυτά τα υποκείμενα έγγραφα, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να υποστούν σημαντικές διορθώσεις.

Η δημοσίευση των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας σχεδόν τετραετούς δικαστικής μάχης που διεξήγαγαν οι Δημοκρατικοί της Βουλής κατά του πρώην προέδρου, αφού ανέλαβαν τον έλεγχο της Βουλής το 2019.

Σε ξεχωριστή έκθεση, η Μικτή Επιτροπή Φορολογίας πρόσφερε μια σύνοψη της αναθεώρησης των φορολογικών δηλώσεων μεταξύ 2015 και 2020 για τον Τραμπ και αρκετές από τις επιχειρήσεις του. Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο Τραμπ ελέγχθηκε μόνο ένα έτος από το 2015-2020.

Το JCT σημείωσε στην έκθεσή του ότι δεν είχε διερευνητική ισχύ – δεν μπορούσε να απαιτήσει έγγραφα από τον Τραμπ ή τις επιχειρήσεις του ή να πάρει συνέντευξη από πράκτορες της IRS στους οποίους είχαν ανατεθεί οι έλεγχοι του Τραμπ – επομένως η επιτροπή δεν εξέδωσε γνώμη σχετικά με το αν ο Τραμπ έπρεπε να είχε πληρώσει περισσότερους ή λιγότερους φόρους.

Το μοτίβο του Τραμπ
Ωστόσο, στα φορολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην έκθεση της Μικτής Επιτροπής Φορολογίας (JCT) σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ από το 2015-2020 είναι προφανές το μοτίβο του πρώην προέδρου–όπως έδειξε προηγουμένως έρευνα των New York Times– να δημιουργεί τεράστιες καθαρές λειτουργικές ζημίες, τις οποίες τις μετέφερε τις επόμενες χρονιές, μηδενίζοντας τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Για παράδειγμα, το JCT σημείωσε ότι ο Τραμπ μετέφερε ζημίες 105 εκατομμυρίων δολαρίων με την επιστροφή του το 2015, 73 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, 45 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017 και 23 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Ένας εκπρόσωπος του Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς της Βουλής ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, με τη δημοσιοποίηση των φορολογικών του δηλώσεων.

Πηγή: cnn.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top