ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στους «κουτσουρεμένους» μισθούς στο Δημόσιο από τον Ιανουάριο - Κερδισμένοι οι υψηλόμισθοι

Τέλος στους «κουτσουρεμένους» μισθούς στο Δημόσιο από τον Ιανουάριο - Κερδισμένοι οι υψηλόμισθοι

Τερματίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2023 η κλιμακωτή μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία εφαρμόστηκε προ 10ετίας λόγω της οικονομικής κρίσης. Από την εξέλιξη αυτή, επηρεάζονται κυρίως οι υψηλόμισθοι του Δημοσίου που λαμβάνουν μισθούς από 2.000 ευρώ και πάνω.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018, την Πρωτοχρονιά όλες οι αποκοπές που εφαρμόστηκαν τέλη του 2012 τερματίζονται και οι μισθοί των υπαλλήλων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα θα αποκατασταθούν πλήρως.

Από τον τερματισμό των αποκοπών θα επηρεαστούν κυρίως εργαζόμενοι με απολαβές άνω των 2.001 τον μήνα, οι οποίοι θα έχουν επιστροφή στους μισθούς έως και 533,50 ευρώ.

Ενδεικτικά, με βάση τη συμφωνία, από την 1η Ιανουαρίου του 2023 εργαζόμενοι με μισθό μέχρι 1.000 ευρώ θα έχουν συνολική επιστροφή 38 ευρώ, εργαζόμενοι με μισθό 1.001 ευρώ έως 1.500 ευρώ θα έχουν επιστροφή 89,50 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι με μισθό 1.501 ευρώ έως 2.000 θα έχουν συνολική επιστροφή 151 ευρώ.

Απ’ εκεί και πέρα, οι εργαζόμενοι με μισθό 2.001 ευρώ έως 3.000 ευρώ θα έχουν συνολική επιστροφή 286 ευρώ, οι εργαζόμενοι με μισθό 3.001 ευρώ έως 4.000 ευρώ θα έχουν συνολική επιστροφή 446 ευρώ και οι εργαζόμενοι με μισθό 4.001 ευρώ και άνω θα έχουν συνολική επιστροφή 533,50 ευρώ.

Αύξηση και με ΑΤΑ

Πάντως, πέραν της ολικής επαναφοράς των μισθών, οι δημόσιοι υπάλληλοι από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα πάρουν και αύξηση με βάση την ΑΤΑ, και αυτό που απομένει είναι να διευκρινιστεί το ακριβές ποσοστό και ποσό.

Με δεδομένο ότι, οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν και μετά την Πρωτοχρονιά, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν το 50% που αντιστοιχεί στην ΑΤΑ και το ακριβές ποσοστό και ποσό της αύξησης θα καθοριστεί με εγκύκλιο του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αρχές του νέου έτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top