ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέρχεται στις εκλογές με τον υποψήφιό του, τον Αβέρωφ Νεοφύτου»

ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέρχεται στις εκλογές με τον υποψήφιό του, τον Αβέρωφ Νεοφύτου»

Ανακοίνωση-απάντηση στο ΑΚΕΛ εξέδωσε ο ΔΗΣΥ, μέσω της οποίας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέρχεται στις εκλογές με τον υποψήφιό του, τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει, «σε ένα ακόμη κρεσέντο παροξυσμού, το ΑΚΕΛ σήμερα αποφασίζει να υιοθετήσει απνευστί όσα υποστηρίζει για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης».

Επειδή λοιπόν, προσθέτει, «κάποιοι για δικούς τους λόγους δεν καταλαβαίνουν, τα επαναλαμβάνουμε. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέρχεται στις εκλογές με τον υποψήφιό του, τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Κι όταν ψηφίσει η κοινωνία Αβέρωφ Νεοφύτου, θα πάρει Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημοκρατικό Συναγερμό», τονίζει περαιτέρω.

«Το τι υποστηρίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης για σκοπούς ψηφοθηρικούς και χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιστορία της παράταξής μας αλλά και με τη σειρά του το ΑΚΕΛ που εμπλέκει και την ακροδεξιά για να σπιλώσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τα αφήνουμε να τα κρίνει η κοινωνία», υπογραμμίζει η Πινδάρου σημειώνοντας καταληκτικά ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, θα συνεχίσει να πολιτεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με μόνη έγνοια το συμφέρον του τόπου μας».

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, το ΑΚΕΛ, μέσω γραπτής δήλωσης του Εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Κουκουμά, είχε τονίσει ότι «ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε οριστικά πλέον ότι τυχόν εκλογή του σημαίνει συνέχιση της διακυβέρνησης του Συναγερμού. Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο ξεκάθαρο που λέει».

«Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα ‘Η Καθημερινή’ ότι ο ΔΗΣΥ πρέπει να είναι παρών στην νέα κυβέρνηση, ότι αν εκλεγεί θα ζητήσει από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να συμμετέχει ο ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση του και ότι μάλιστα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με στελέχη του ΔΗΣΥ για να εξασφαλιστεί αυτό. Όλα αυτά συνάδουν απόλυτα άλλωστε με το διπλοπόρτι που παίζει καθημερινά ο Νίκος Αναστασιάδης. Στόχος τους είναι να μείνει στην εξουσία ο Συναγερμός και να συνεχιστεί το φαγοπότι της δεκαετίας», προσθέτει το ΑΚΕΛ.

«Πλέον δεν χωρούν ψέματα και ψευδαισθήσεις. Όποιος ψηφίζει Χριστοδουλίδη παίρνει όλο το πακέτο του Συναγερμού, από Αναστασιάδη και Αβέρωφ Ν. μέχρι Χάρη Γεωργιάδη και την ακροδεξιά. Όσοι στην αντιπολίτευση παίζουν, ουσιαστικά, το παιχνίδι Αναστασιάδη-Συναγερμού, αναλαμβάνουν ιστορικές ευθύνες έναντι του κυπριακού λαού ο οποίος δεινοπάθησε από την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση εκλογής Χριστοδουλίδη, θα αντιληφθούν όλοι πολύ σύντομα την κρυφή του ατζέντα. Αλλά τότε θα είναι αργά για τον τόπο και το μέλλον του», υπογραμμίζει.

«Ο κόσμος του κέντρου και της κεντροαριστεράς έχει πλέον καθοριστικό λόγο αν θα συνεχιστεί -είτε με Αβέρωφ είτε με Χριστοδουλίδη- η διακυβέρνηση Συναγερμού που εξευτέλισε την πατρίδα μας, ή αν θα επιτευχθεί προοδευτική αλλαγή με την εκλογή του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top