ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Έγιναν σοβαρές προσπάθειες για το κυκλοφοριακό» – Οι 4 προτάσεις του για απάμβλυνση του προβλήματος

Αβέρωφ: «Έγιναν σοβαρές προσπάθειες για το κυκλοφοριακό» – Οι 4 προτάσεις του για απάμβλυνση του προβλήματος

ον σταθμό λεωφορείων Park&Ride στην Αλάμπρα επισκέφτηκε την Τετάρτη (11/1) ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, από κοινού με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσο και συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο Τύπου κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Ο κ. Νεοφύτου μιλώντας για τις πολιτικές του προτάσεις που θα απαβλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τόνισε τα εξής:

«Έγιναν σοβαρές προσπάθειες για το κυκλοφοριακό. Σ’ αυτά που έχουν ήδη γίνει θα προσθέσω σήμερα σε συνεργασία πάντα με τον Υπουργό Μεταφορών, κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές που πιστεύω θα απαβλύνουν σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

• Πρώτον, προσβάσιμα λεωφορεία για όλους τους μόνιμους κατοίκους και δωρεάν χρήση από οποιονδήποτε μόνιμο κάτοικο Κύπρου.
• Δεύτερον, όπως εδώ στην Αλάμπρα να επεκταθούν σε όλες τις εισόδους των πόλεων τα park&ride.
• Τρίτον, λεωφορεία για μεταφορά όλων των μαθητών, όλων των βαθμίδων από πόρτα σε πόρτα. Εγώ το 1970 πήγαινα στο Γυμνάσιο της Πόλης αφού υπήρχε το λεωφορείο από πόρτα σε πόρτα
• Και τέταρτον, αφορά τους φοιτητές μας πρέπει να γίνει καταγραφή πόσοι φοιτητές μετακινούνται από πόλη σε πόλη και να υπάρξει ειδική διευθέτηση με συγκεκριμένα δρομολόγια για να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών μας.

»Το κάνουμε πετυχημένα εδώ και χρόνια για τους μόνιμους στρατιωτικούς, όπου λεωφορεία τους μεταφέρουν από την επαρχία τους στον τόπου που υπηρετούν. Πρακτικά, απλά πράγματα που μπορούν να δώσουν σημαντική απάβλυνση του σημερινού προβλήματος», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Από την πλευρά του ο κ. Καρούσος δήλωσε: «Μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τον Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έχουμε δουλέψει και έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές το οποίο στηρίζεται σε μία βασική πολιτική η οποία είναι η εξής: Τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν για όλους τους μόνιμους κατοίκους. Είναι μια πολιτική η οποία εφαρμόζεται με επιτυχία στη Μάλτα, στο Λουξεμβούργο αλλά και στο Ταλίν στην Εσθονία. Επίσης θα προσφέρεται η μεταφορά των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στα σχολεία τους από τα σπίτια τους, μέσω της πολιτικής door to door από σπίτι σε σπίτι».

αυτόχρονα, πρόσθεσε, όλα τα λεωφορεία θα είναι προσβάσιμα για όλους τους πολίτες σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα από το σπίτι τους. «Κανένας να μην χρειαστεί να περπατά περισσότερο από ό,τι πρέπει για να επιβιβαστεί σ’ ενα λεωφορειο. Επίσης θα προσφέρεται υπηρεσία για όλους τους φοιτητές από όλες τις επαρχίες για μεταφορά τους προς τα πανεπιστήμια με μια καταγραφή σε κάθε επαρχία τον αριθμό των φοιτητών ούτως ώστε να προσφερθεί αυτή η δωρεάν υπηρεσία με όλα τα οφέλη τα οποία θα έχει για τους φοιτητές μας. Επίσης ενισχύουμε τις υποδομές και ιδιαίτερα την δημιουργία των park and ride σε όλες τις πόλεις», συμπλήρωσε.

«Γιατί είναι δεδομένο για να αυξήσουμε την χρήση των δημοσίων επιβατικών μεταφορών και την χρήση του λεωφορείου πρέπει να υπάρχουν οι σωστές υποδομές τα συχνά δρομολόγια ούτως ώστε και σε συνδυασμό με τη δωρεάν υπηρεσία την οποία θα προσφέρουν πλέον οι δημόσιες επιβατικές μεταφορές θα αυξήσουμε και θα ενισχύσουμε την χρήση των λεωφορείων και να μειώσουμε το κυκλοφοριακό», κατέληξε ο κ. Καρούσος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top