ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά ορνιθοτροφείου στην Αλαμινό - Δείτε φωτογραφία

Διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά ορνιθοτροφείου στην Αλαμινό - Δείτε φωτογραφία

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι των Κοινοτήτων Αλαμινού, Μενόγειας, Κοφίνου και Αναφωτίας για τη μεταφορά μεγάλου ορνιθοτροφείου από τη Λεμεσό στην Αλαμινό.

Σε δηλώσεις του ο Φρίξος Χάσικος, Κοινοτάρχης Αλαμινού ανέφερε ότι οι κάτοικοι της περιοχής «συγκεντρωθήκαμε και διαμαρτυρόμαστε για να μην δοθεί σε ιδιώτη που έχει ορνιθοτροφείο και σφαγείο στα Πολεμίδια, άδεια για να το μεταφέρει στη περιοχή μας λόγω της δυσοσμίας που θα προκληθεί». «Όταν φυσά βοριάς, ή δυτικός άνεμος θα υπάρχει αφόρητη δυσοσμία στις Κοινότητες Αλαμινού, Μεννόγειας, Κοφίνου και Αναφωτίας», είπε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», εξηγώντας ότι «κοντά στο ορνιθοτροφείο έχει σπίτια και ο κόσμος δεν θα μπορεί να βγει στις βεράντες του».

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το ορνιθοτροφείο εδώ, θα πολεμήσουμε με ό,τι όπλα έχουμε και σήμερα διαμαρτυρόμαστε για να προλάβουμε το κακό», είπε, προσθέτοντας πως «το κτήμα που υποτίθεται θα πάρει ο ιδιώτης για το ορνιθοτροφείο είναι χαλίτικο και η κυβέρνηση μαζί με το Τμήμα Κτηματολογίου προσπαθούν να του το δώσουν».

Ο Χαράλαμπος Μίλας, κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως είναι πρόσφυγας από τη Γιαλούσα και διαμένει χρόνια στην περιοχή και πρόσθεσε πως «τώρα θα μας ξανακάμουν πρόσφυγες. Έκαμα εδώ το σπίτι μου και προσπαθούν τώρα να με καταστρέψουν, να με ξανακάνουν πρόσφυγα και προσπαθούμε να αποτρέψουμε το ορνιθοτροφείο».

Ανέφερε ακόμα ότι «έκαναν στη περιοχή φωτοβολταϊκά και με τις πρώτες βροχές πνίγεται και παθαίνει διάβρωση το χωράφι μου ενώ καταστρέφονται οι ελιές».

Από την πλευρά του ο Νικόλας Νικολάου, μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλαμινού είπε πως «σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας μονάδας δυσωδίας για την κοινότητά μας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η περιοχή της Αλαμινού προτείνεται για οικιστική ζώνη, αφού είναι μια τουριστική περιοχή, υπάρχει μία ξενοδοχειακή μονάδα και δεν μπορούμε να φέρουμε κτηνοτροφικά υποστατικά σε μια τουριστική περιοχή».

Ευελπιστούμε, συνέχισε, «ότι δεν θα μεταφερθεί στην περιοχή μας το ορνιθοτροφείο και πως η κυβέρνηση θα αναιρέσει την απόφαση της, ώστε η Αλαμινός να είναι μια καθαρή και τουριστική κοινότητα».

Εξάλλου ο κάτοικος της περιοχής, Χαράλαμπος Δημητρίου, είπε ότι είναι 80 ετών και δεν έφυγε από το χωριό του, ενώ εισηγήθηκε «αντί να κάνουν ορνιθοτροφείο στη περιοχή να κόψουν οικόπεδα και να τα δώσει η κυβέρνηση σε φτωχά νέα ζευγάρια για να κτίσουν». «Εμάς είναι η περιουσία μας εδώ και δεν γίνεται από τη Λεμεσό το ορνιθοτροφείο να έρθει στην Αλαμινό» κατέληξε.

Δείτε φωτογραφία από τη διαμαρτυρία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top