ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί δίνοντας πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί δίνοντας πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ

Την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών ανακοίνωσε ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ώστε να δοθεί πίστωση χρόνου στον ΟΑΥ για να επεξεργαστεί ένα μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών.

«Τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ αναγνώρισαν το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με την αποζημίωση των φαρμακοποιών από τον ΟΑΥ σε σχέση με την υπέρβαση των συμφωνημένων ετήσιων συσκευασιών φαρμάκων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Προστίθεται ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ ζήτησε από τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα ώστε ο Οργανισμός να επεξεργαστεί μοντέλο δίκαιης διαχείρισης της αποζημίωσης των φαρμακοποιών και την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης προς του φαρμακοποιούς.

Το Συμβούλιο του ΠΦΣ σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε την αναστολή της λήψης μέτρων και των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών δίνοντας την πίστωση χρόνου που ζητήθηκε μέχρι να λάβει την τελική πρόταση του ΟΑΥ, σημειώνεται. Ο ΠΦΣ θα κληθεί με το πέρας της χρονικής διορίας σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ και θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top