ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαυρογιάννης: «Απαραίτητη η παροχή κοινωνικής στέγης στον τόπο μας» - Τα σχέδια για στεγαστική πολιτκή σε συνάντηση με τον ΚΟΑΓ

Α. Μαυρογιάννης: «Απαραίτητη η παροχή κοινωνικής στέγης στον τόπο μας» - Τα σχέδια για στεγαστική πολιτκή σε συνάντηση με τον ΚΟΑΓ

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τη Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), πραγματοποίησε το πρωί ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στα Γραφεία του ΚΟΑΓ, αναπτύχθηκε διάλογος γύρω από την υπάρχουσα στεγαστική πολιτική, αλλά και τις προοπτικές που μπορεί να έχει για να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματική.

Τονίστηκε επίσης, το έργο που επιτηρεί ο ΚΟΑΓ, αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει όπως η αδυναμία που παρατηρείται από την πλευρά των δικαιούχων να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό, αλλά και στην ικανότητα τους για πληρωμή της προκαταβολής που απαιτείται.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, τόνισε πως χρειάζεται ένας ενιαίος φορέας στεγαστικής πολιτικής, ο οποίος θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης και εφαρμογής όλων των στεγαστικών σχεδίων.

Υπογράμμισε πως, η στεγαστική πολιτική που οραματίζεται έχει ως στόχο, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη. Η στήριξη των ευάλωτων ομάδων και νεαρών ζευγαριών, αλλά και η αναζωογόνηση της υπαίθρου, γεγονός που θα οδηγήσει και στην αποσυμφόρηση των αστικών περιοχών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των οικιστικών μονάδων, για την κάλυψη της ζήτησης που παρατηρείται από όλο το κοινωνικό και οικονομικό φάσμα.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε, ο Α. Μαυρογιάννης, χαρακτήρισε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη συνάντηση με το Δ.Σ. και τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑΓ.

Επισήμανε πως, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κοινωνική στέγαση και τη στεγαστική πολιτική γενικά, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει ο ΚΟΑΓ και οι προοπτικές βελτίωσης του.

«Εμείς έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις, τις οποίες έχουμε εμπλουτίσει με αυτά που έχουμε ακούσει σήμερα», ανέφερε.

Τόνισε πως, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να γίνουν σημαντικά βήματα για την παροχή κοινωνικής στέγης στον τόπο μας για όσους έχουν ανάγκη.

«Τόσο μέσα από ένα σύστημα πρόσβασης σε προσιτή κατοικία μέσα από αγορά όσο και μέσω των προσιτών ενοικίων εκεί και όπου δεν είναι δυνατή η ιδιόκτητη κατοικία», εξήγησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top