ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς επέκταση το πρόγραμμα αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής για τα έτη 2023-2027

Προς επέκταση το πρόγραμμα αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής για τα έτη 2023-2027

Επεκτείνεται το πρόγραμμα αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής στην περιτοιχισμένη πόλη της Λευκωσίας και τις ακριτικές περιοχές για τα έτη 2023-2027, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Νίκος Νουρής, μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νουρής δήλωσε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα υιοθέτησε κοινή εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εσωτερικών για επέκταση του προγράμματος αναζωογόνησης της Πράσινης Γραμμής για τα έτη 2023-2027 με μια προϋπολογισμένη δαπάνη 30 εκατομμυρίων ευρώ».

Αυτή η δαπάνη, εξήγησε ο ΥΠΕΣ, θα επιμεριστεί ανάλογα στα επόμενα χρόνια και διαλαμβάνει τη δημιουργία και ολοκλήρωση πολλών έργων που αναμένεται αθροιστικά με το ήδη τρέχον πρόγραμμα -που το Υπουργείο έχει εξαγγείλει με τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής και τη δημιουργία φοιτητικών εστιών στην περιτοιχισμένη πόλη της Λευκωσίας- να βοηθήσει στην άρση της όχι καλής εικόνας που υπάρχει στο κέντρο της περιτοιχισμένης πόλης.

Το πρόγραμμα «αφορά αναπλάσεις πεζοδρόμων, επιδιορθώσεις συγκεκριμένων κτηρίων, αναζωογόνηση και αξιοποίηση της Λαϊκής Γειτονιάς και πολλά άλλα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top