ΕΛΛΑΔΑ

Από Τρίτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Από Τρίτη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Σίριαλ με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. Τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν τελικά τη Δευτέρα κια οι επικεφαλής των θεσμών θα φθάσουν μια ή δύο ημέρες μετά.

Από την Τρίτη θα ξεκινήσουν τελικά οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας και δανειστών για τους όρους του νέου προγράμματος βοήθειας, ενώ Τετάρτη  ή Πέμπτη θα φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν θα βρεθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα, οπότε εκ των πραγμάτων οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από την επόμενη μέρα.

Κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα καθυστερήσουν κατά μία ή δύο ημέρες να έρθουν στην Αθήνα λόγω τεχνικών δυσκολιών, διευκρινίζοντας ότι οι λόγοι της καθυστέρησης δεν είναι ούτε πολιτικοί, ούτε διπλωματικοί.

 

Παράλληλα, ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι οι συζητήσεις για το πού και το πώς θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Πάντως ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, ξεκινά με τα γνωστά «τζαρτζαρίσματα», με το ΔΝΤ να πρωτοστατεί. Η γκρίνια ξεκίνησε από το που θα μείνουν, έως τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Όλοι θα καταφθάσουν στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού από την Δευτέρα ξεκινούν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που πλέον θα είναι κουαρτέτο, αφού θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος του ESM.

Τελικά συμφωνήθηκε το κουαρτέτο των δανειστών, αφού θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος του ESM, να μείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και η βάση των ελέγχων του θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συνδετικός κρίκος με την Κυβέρνηση και τους υπουργούς θα είναι ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιαράκης.

Βεβαίως τα μέλη του κουαρτέτου έχουν πάνω στο τραπέζι πάντα το αίτημα να επισκέπτονται και τα υπουργεία, όπου η Κυβέρνηση μπορεί να μην επιθυμεί κάτι τέτοιο, ωστόσο εξετάζει το αίτημα.

Κι όλα αυτά ενώ ο χρόνος τελειώνει ενόψει της 20ης Αυγούστου οπότε και πρέπει να πληρωθεί το επόμενο ομόλογο της ΕΚΤ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top