ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FOCUS - Αποκαλυπτικό: Το ένα εκατ. το οποίο κατατέθηκε σε Ουκρανούς που είχαν σχέση με «Βγενό» και κατέληξε σε Κύπριο!

FOCUS - Αποκαλυπτικό: Το ένα εκατ. το οποίο κατατέθηκε σε Ουκρανούς που είχαν σχέση με «Βγενό» και κατέληξε σε Κύπριο!

Πολυδαίδαλες διαδρομές ακολουθούσαν εκατομμύρια ευρώ της FOCUS,τα οποία στο τέλος κατέληγαν στην Κύπρο με παραλήπτες συμπατριώτες μας.

Όπως πληροφορούμαστε, πριν από λίγες μέρες επέστρεψαν από την Ουκρανία τα μέλη κλιμακίου των ανακριτών που ερευνούν το πολύκροτο σκάνδαλο. Μέχρι σήμερα τα στοιχεία των ερευνών καταδεικνύουν ότι τουλάχιστον τα δυο μεγάλα κόμματα της Κύπρου είχαν κι αυτά το μερίδιό τους από χρήμα που προερχόταν από την FOCUS.

Στο στόχαστρο των ανακριτών πέραν των πολλών άλλων εκατομμυρίων ευρώ, μπήκε και ένα εκατομμύριο που δεν κατατέθηκε εκτός Κύπρου για να καταλήξει τελικά εδώ, αλλά σε ουκρανική τράπεζα με γραφεία στην Κύπρο.

H FOCUS, λοιπόν, κατέθεσε το ένα εκατομμύριο στο όνομα συγκεκριμένης ουκρανικής εταιρείας, με σκοπό να πάει μέσω αυτής στον τελικό παραλήπτη. Ο τελικός παραλήπτης μπορεί να είναι κόμμα (θεωρείται πάρα πολύ πιθανόν), συγκεκριμένος πολιτικός, ή κυπριακή εταιρεία που κρύβεται πίσω από πολιτικά πρόσωπα.

Η εταιρεία στο όνομά της οποίας κατατέθηκε το ένα εκατομμύριο είναι ουκρανική και είναι εγγεγραμμένη στις βρετανικές νήσους. Είχε όμως σχέση με τον κ. Βγενόπουλο και την πρώην Λαϊκή.

Η ουκρανική εταιρεία ήταν συγκεκριμένα μέτοχος σε τράπεζα της Ουκρανίας που η Μαρφίν αγόρασε στην Ουκρανία

Με αυτή τη σχέση, η εταιρεία αυτή χρησιμοποιήθηκε –με τη θέλησή της ασφαλώς- ως μεσάζων για να διοχετευθούν όταν χρειάστηκε κάποια… λεφτά στην Κύπρο.

Οι ανακριτές που μετέβησαν στην Ουκρανία συνέλλεξαν στοιχεία γι’  αυτή τη ιστορία του ενός εκατομμυρίου. Είχαν συνάντηση με στέλεχος της εταιρείας, το οποίο φαίνεται να μη έδωσε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και παρέπεμψε τους ανακριτές σε πιο υψηλά στελέχη της εταιρείας. Πρέπει να πούμε ότι η εν λόγω εταιρεία διαλύθηκε στο μεταξύ.

Μένει τώρα να δούμε και να πληροφορηθούμε ποιοι κύριοι με γραβάτες εισέπραξαν ως μίζα το ένα εκατομμύριο. Κοντά σ’ αυτό υπάρχουν, όπως είναι γνωστό, πολλά πολλά άλλα εκατομμύρια που εισπράχθηκαν ως μίζες στην Κύπρο, είτε γιατί οι «εισπράκτορες» ζητούσαν τα λεφτά για να παρέχουν κάλυψη, είτε γιατί βοηθούσαν στις βρομιές…

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top