Αποσωληνώθηκε το 4χρονο κοριτσάκι με Στρεπτόκοκκο – Δικαιώθηκε η Γιαννάκη

 Αποσωληνώθηκε το 4χρονο κοριτσάκι με Στρεπτόκοκκο – Δικαιώθηκε η Γιαννάκη

Καλά είναι τα νέα που φθάνουν από το Ισραήλ, σε σχέση με το 4χρονο κοριτσάκι που είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στη γείτονα χώρα με Στρεπτόκοκκο Α.

Τα καλά νέα ανακοίνωσε μέσω παρέμβασής της στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία αναφέρθηκε και στο πότε αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το κοριτσάκι, καθώς και στον επόμενο στόχο του Υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε, «το κοριτσάκι 4 ετών που είχε μεταβεί στις 22 Δεκεμβρίου στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Τελασομέρ στο Ισραήλ με Στρεπτόκοκκο Α και παραμένει μέχρι σήμερα, μετά από μία τεράστια επιχείρηση που έγινε από το Υπουργείο Υγείας, αποσωληνώθηκε το βράδυ της Τρίτης (31/1) και έχω ενημερωθεί σήμερα (1/2) το πρωί για αυτό το γεγονός».

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, το κοριτσάκι χρειάζεται μία συνεχή οξυγονοθεραπεία και σιγά-σιγά θα ανακάμψει. «Επικοινωνεί και με αυτή την αποκατάσταση, η οποία θα χρειαστεί για τη δική του λειτουργία, αναμένεται ότι εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, προς το τέλος Φεβρουαρίου θα επιστρέψει αυτό το παιδάκι στον τόπο του», συμπλήρωσε η κ. Γιαννάκη.

Αναφορικά με τον επόμενο στόχο του Υπουργείου Υγείας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου είπε ότι, «ο επόμενος, όμως, στόχος του Υπουργείου Υγείας, είναι ότι αυτά τα παιδιατρικά περιστατικά που χρήζουν αυτή την μεγάλη εξειδίκευση, να μπορούν να διεκπεραιώνονται σε νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ».

«Είναι ένας στόχος, ο οποίος πρέπει πάση θυσία να γίνει», τόνισε καταληκτικά η κ. Γιαννάκη.

Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεων της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας στο βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE