ΔΙΕΘΝΗ

Θέλουν κι άλλη τηλεργασία: 1 στους 3 εργαζόμενους στην Ευρώπη θέλει περισσότερες ημέρες

Θέλουν κι άλλη τηλεργασία: 1 στους 3 εργαζόμενους στην Ευρώπη θέλει περισσότερες ημέρες

Το 1/3 των εργαζομένων στην ευρωζώνη επιθυμεί περισσότερες ημέρες τηλεργασίας, σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ.

Τη συχνότερη εργασία από το σπίτι, από ότι τους επιτρέπει ο εργοδότης, θέλουν οι εργαζόμενοι στην ευρωζώνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με σημερινή έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προτίθενται να αλλάξουν δουλειά, προκειμένου να μπορέσουν να το κάνουν.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να διαπραγματεύονται πολιτικές σχετικά με την τηλεργασία, με το θέμα να προκαλεί ένταση ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδότες, μεταξύ των οποίων και την ΕΚΤ, η οποία προσφέρει λιγότερες ημέρες τηλεργασίας σε σχέση με αυτό που επιθυμούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν.

«Οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο πρόθυμοι να αλλάξουν δουλειά, αν προτιμούν να εργάζονται περισσότερες ημέρες από το σπίτι σε σχέση με αυτό που προσφέρει ο εργοδότης.

Το 30% των εργαζόμενων προτιμούσαν να εργάζονται από το σπίτι περισσότερες ημέρες από αυτές που επέτρεπε ο εργοδότης τους», αναφέρεται στην έκθεση.

Η έκθεση κατέληξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων θέλουν να εργάζονται από το σπίτι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, με τις μετακινήσεις να είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την προτίμησή τους για τηλεργασία.

«Οι εργαζόμενοι που χρειάζονται πάνω από μια ώρα την ημέρα για να μεταβούν στην εργασία τους προτιμούν δέκα ημέρες τηλεργασία τον μήνα, δηλαδή τέσσερις περισσότερες σε σχέση με τους εργαζόμενους που χρειάζονται λιγότερο από 15 λεπτά για τις μετακινήσεις τους», προσθέτει η ΕΚΤ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top